-->

Recension: Skylanders Superchargers

Activision släpper ytterligare en ny Skylanders och denna höst heter spelet Superchargers. Det har jag och grabbarna testspelat på PS4.

Plattform-Skylanders-Superchargers

Superchargers Plattformen

Plattformen där man ställer figurerna har "utvecklats" vidare och är nu plattare än någonsin och den har även växt lite på bredden men har kvar ett hexagonhål för dina gamla fånga-skurk-kristaller.

Skylanders-Superchargers-Startkit-PS4

Superchargers Startkit

Startkittet innehåller en spelskiva, en plattform (bilnördar noterar att den är driven av en V6:a eller hur?), två Superchargers gubbar och så det nya i Superchargers, en tuff landfarkost att tuffa runt i.

Man kombinerar gubbe + fordon och du kan antingen ta dina gamla gubbar och köra eller de nya superchargers snubbarna som självklart har lite extra förmåner i spelet. De nya figurerna känns lite mjukare och har ännu mer detaljer än tidigare genarationer och de är endast dessa som kan användas för att uppgradera fordonen i spelet.

Skylanders-Fordon

Superchargers Fordon

I spelkartongen låg det med en stor plansch där man såg alla fordon och om jag inte missat nåt vitalt så är det bilar, båtar och flygfordon man kan färdas i.

Skylanders-Superchargers-Recension-Nyheter

Superchargers Story

Ska inte gå in på storyn, det är Kaos som är jätte-dum som vanligt och du ska rädda världen! Storyn är såklart helt ny men just den känns lite som repetition.

Det som däremot känns "nytt" är att man både kutar runt i "story mode" OCH kör runt i sina fordon och pangar fiender genom att man får upp ett grönt auto-lock-sikte medan man kör. Man kan ställa in hur man vill styra fordonen och från början ("defaultläget") styrde man bilen genom att peka dit den skulle åka, vilket kändes väldigt mycket arkad.

Med gamla fullt uppgraderade gubbar kändes story-mode väldigt lätt och för första gången kan du även köra storyn i co-op läge ihop med en kompis över internet.

Superchargers-Race-Svårighetsgrad

Superchargers Race-Mode

Jag klumpar ihop alla de olika race-lägena i nya superchargers och kallar dem alla för "race nyheterna" och faktiskt är det just dem som är roligast, både mot datormotståndare eller folk online på internet.

Activision-Skylanders-Race-Mode

Det är lite samma körkänsla som i t.ex. Mario-Cart och man kör genom rätt färgglada barnanpassade banor men sätter man spelstilen på det svåraste "Mardrömsläget" så får man kämpa för att nå högst upp på pallen, i alla fall så länge bilen inte har trimmats upp max.

Race-hornen växer ut även på oss vuxna spelnördar och man svär och ger sig inte förrän man skjutit eller prejat sig förbi alla de andra deltagarna.

Fordon-Uppgraderingar-Skylanders

Uppgraderingar

Självklart kan bilarna (alla fordon) uppgraderas och just "levla upp" eller "uppgradera" är ord som är väldigt vanligt förekommande här i huset så jag tror detta roar 4-10 åringarna. Måste erkänna att det är rätt bra fantasi på bilarnas uppgraderingar, så de roar även 40+.

Summering av Superchargers

Spelet är grafikmässigt välgjort, har bra dialoger på svenska men story-läget känns lite tjatigt och segt med allt snack men race-läget och fordonen är kanonkul.

Det jag satt å tänkte var om fordonen och alla racen kan locka nya första-gångs-spelare men jag kom fram till att det nog är trogna skylanders fans som även köper nya Superchargers.

Med en arme av gamla skylandersgubbar (uppgraderingar från tidigare spel får man ta med sig) kan man rätt snabbt klara storyn och sedan placera pengarna på fordonsuppgraderingar och köra race-mode mot "datorn" eller andra online. Vissa race är dock låsta och kräver att man köper paket.

Slutbetyg [FF]

Slutbetyget blir FF, d.v.s. godkänt. Att alla våra gamla gubbar kan återanvändas i kombination med de nya fordonen samt att race-lägena ändå känns "nya" lyfter den lite (för vuxna) tjatiga storyn.

Vinn-Skylanders-Superchargers-Hot-Streak

Hot Streak

Jag har en exklusiv "Hot Streak" bil över från recensionskittet som jag tänkte tävla ut till er som hänger på denna blogg..

Jag kom på att jag längst ner i detta inlägg lovade något. Vem i din närhet skulle bli glad av en "Hot Streak" till nya...

Posted by FixarFarsan.se on den 9 januari 2016

Mer information om hur du tävlar hittar du här ovan (den tar en stund att ladda och syns endast om du är inloggad på Facebook) eller på bloggens Facebooksida.

Hot-Streak-2

Bilden ovan visar Hot Streak in action med eftermarknadshjul! :)
Läs nu gärna mina andra inlägg om #Skylanders eller #Gaming.

2 Besökare har kommenterat :
FixarFarsan sa...

Nu ligger tävlingen ute på bloggens facebooksida! (vinsten är en Hot Streak med 0 mil på mätaren)

FixarFarsan sa...

Nu i helgen vinner någon av er en ny kärra till spelet Skylanders Superchargers (läs inlägget för mer info)