-->

Testar Bilsäten Med Massage & Kylfläktar

Två lättklädda väldoftande skönheter står och masserar dig, en knådar din ländrygg och den andra tar hand om lår och skinkor. En tredje skönhet ansluter och ställer sig för att fläkta kalluft på dig.

Det är nästan som i en dröm och tyvärr är det precis så för du vaknar upp efter en skön tupplur i din nybilsdoftande Ford som du utrustat med tillvalet Sätespaket Multi-Kontur Läder för 17.900:-.

Bilstolar-Med-Massagefunktion

Elstolar + Massage + Kylfläktar

Tillvalspaketet Multikontur kan väljas till från Fords utrustningsnivå Titanium och uppåt och enligt mig är det ett prisvärt paket om man ändå tänkt välja skinnklädsel.

Test-Ford-Sätespaket-Multi-Kontur-Läder

Paketet ger dig en snygg skinnklädsel i hela bilen, massagefunktion i båda framstolarna vilka justeras via touchskärmen så att du känner dig lagom omfamnad. När du har justerat klart sätet kan du sedan välja om rygg/dyna ska värmas upp eller kylas ner med fläktar..

Ford-Multi-Contour-Seats

Test-Bilsäten-Kylfläktar

Test: Sittkomfort [FFF]

Jag är inte så bred av mig och gillar när förarstolen går att ställa in så att den kramar om en och detta gör Ford-sätet i sitt maxläge.

Gillar även ett rejält svankstöd vilket denna stol ger och jag diggar när man kan vila huvudet mot nackstödet utan att det känns som man tittar upp i taket och även det uppfyller förarstolen.

Lårstödet har Ford tyvärr missat i sin annars kompetenta förarstol och dynan är i kortaste laget för att sitta i en familjebil. Stolen hade även fått åka ner en liten bit till men höjden får ändå fullt godkänt.

Test: Massage + Kyla [FFF]

Jag är generellt skeptisk mot alla typer av massagestolar och såna massagedynor man kan lägga i soffan hemma så hade inte räknat med att jag skulle gilla bilsäten heller med denna funktion.

Första gången jag slog på massagen kändes det som när ungarna sitter bakom en och sparkar i sätet. Men jag gav stolen en chans till och körde både lår och ryggmassagen på max under ett par dagar då jag körde mycket i jobbet och när man kommer fram och kliver ur bilen så känner man att rygg å skinkor är knådade.

Massagen är pulserande, stundtals kraftig i ryggen men luftkuddarna masserar ändå mjukt och programmet varierar rätt bra och jag som har lite skolios i ryggen gillade verkligen massagen.

Kör du långt är det helt förträffligt att även kunna kyla ner sin svettiga rygg med fläktarna som går att ställa in i tre nivåer. Tre fläktnivåer är bra för i maxläget blir det svinkallt nu på vintern.

Ford-Multikontur-klädsel

FixarFarsan Slutbetyg: [FFF]

Trots att sittdynan är lite kort så måste jag ändå ge mitt högsta betyg till dessa prisvärda, "coola" och sköna massagestolar som inte kostar mer än ett läder/skinnpaket hos andra bilmärken.

Bilen som massagestolarna satt i kommer du kunna läsa ett helt testinlägg om under mina arkivtaggar: #Biltester och #Ford.

0 Besökare har kommenterat :