-->

Test: Harman Kardon NOVA 2.0

Vill du ha en riktigt fyllig ljudupplevelse ur ett par blåtandshögtalare, ja då ska du topsa öronen för att se det jag skriver nu..

Speaker-HK-NOVA-Black

Test: Harman Kardon NOVA 2.0

Jag ska nämligen skriva om harman kardon NOVA 2.0 och dessa överraskade verkligen genom att inte bara vara snygga utan även ruggigt kompetenta på att sätta ljudvågor i rörelse. Men först spolar vi tillbaka bandet till när de kom hem.

Review-Harman&Kardon-Nova

HK NOVA Unboxing

Lådan de kom i var stor och innehöll rätt mycket luft men hade ett praktiskt bärhandtag.

Priset ligger idag på mellan 1400-3000kr beroende på om man hittar dem på kampanj eller inte.

Test-Harman-Kardon-NOVA-Innehåll

HK NOVA Kartonginnehåll

Inuti hittar man två högtalare inuti svarta tygpåsar, en 3,5 mm AUX kabel, transformator och anslutningskabel mellan L & R högtalaren.

Snygg förpackat men som sagt rätt mycket stötupptagande luft.

Anslutningar-HK-NOVA

HK NOVA Anslutningar

Jag spelar upp telefonens radio och spotify-ljud till högtalarna via en trådlös "bluetooth" koppling men högtalarna har även stöd för 3.5 mm AUX, NFC och optisk anslutning.

Aktivera-Bluetooth-HK-NOVAAnsluta-HK-NOVA-Bluetooth

HK NOVA Inkoppling Bluetooth

För bara ett år sedan hade jag inte ens blåtand påslaget på min telefon och nu använder jag det hela tiden.

Första parkopplingen gick smidigt och därefter kopplar telefonen upp sig automatiskt nästa gång. Enda gången det blir strul är om du ansluter flera enheter till högtalarna, då får du manuellt jacka över precis som du skulle gjort med sladd.

Varje gång en ljudkälla ansluter trådlöst så hörs ett högt pip. Läste att detta tydligen stör de riktiga finsmakarna men pipet hörs bara EN gång och endast vid uppstart så..

Stabil-Hylla-Högtalare-Bättre-BAS

HK NOVA Kräver Stabil Hylla

Eftersom jag ska ha dessa högtalare i garaget vid mitt skrivbord och vill ha bästa möjliga bas så satte jag upp en ny tjock hylla till dem som inte flexade.

Varje klot-högtalare har två element i sig på vardera 20W, ett 2,5" element samt ett 1,25" element för de ljusare tonerna.

Jag som gillar en rund, tung och välljudande bas men även klara ljusare toner uppskattar dessa harman kardon NOVA 2.0 högtalare för när deras "bass" förstärkare är aktiverad är det svårt att tro att basen kommer ur små 2,5" element..

Högtalarna står på gummiringar som håller dem på plats för när man spelar Rammstein eller Techno så pumpar de på bra och jag har ännu inte lyckats få dem att låta illa och jag har ändå kört allt från soul, jazz, techno, "populärpop", lite klassisk musik och givetvis massor av skön hårdrock och dessa små klot klarar det mesta i ljudväg!

Slavbas-HK-NOVA

Summering HK NOVA 2.0

De är kompakta, snygga, enkla att koppla in och ljudet är fenomenalt bra på alla volymer.

Det enda negativa jag kan komma på är att anslutningssladden sitter något löst och halkar lätt ut OM du flyttar runt kloten lite hårdhänt.

Läs gärna mina andra inlägg taggade som #HiFi

0 Besökare har kommenterat :