-->

Test: Hoverboard (Hjälm? Brandrisk?)

Dagens provkörning ska handla om en s.k. Hoverboard som många lata ungar rullar runt på idag.

Jag har provkört och utan att spola fram till mitt testresultat så kan man ju säga att första bilden redan säger hur det gick för mig..

Hoverboard-Test

Son1 på 10-år hade tjatat ett bra tag om att få ta sina sparpengar och köpa en bräda och nu äger han alltså Ä N T L I G E N en.

Hur Kör Man En Hoverboard?

Tekniken att köra hoverboard är som att köra pansarvagn. Vinkla båda fötterna framåt och du maxar rakt fram, båda hälarna ner i backen och du backar fullt. Resten handlar om att kombinera dessa två lägen med lite finess..

Hoverboard-Batterier-Sprängs-Laddning

Har Den Brunnit Upp Än?

Vi fick info vid köpet om att just denna hoverboard innehåller "bra" samsung-batterier och dessa ska inte smälta eller börja brinna även om man laddar dem. Tänk, de TÅL att laddas.. Helt fantastiskt!

Fast vi fick även instruktioner om att INTE låta laddaren sitta i efter att batteriindikatorn blivit helt grön eftersom laddaren inte är en smart laddare utan en som matar på fullt i all oändlighet.

Räckvidd & Tål De Regn?

Räckvidden på hoverboard är ~20 km och butiken rekommenderade att man inte körde när det regnade (eller på grus eller gräs) men att de tålde att köras hem om det börjat regna medan man var ute (tolkade säljarens kroppsspråk att man INTE ska köra i regn alls).

Så, fråga vad det sitter i för batterier innan du köper, kör inte i regn/grustag eller gräsmattor och låt inte laddaren sitta i (timer!) över natten om du inte vill brinna upp när du sover..

Hjälm-Hoverboard-Vad-Säger-Lagen

Behöver Man Hjälm? Är Det Lag?

Son1 åker som en slö-kung (kickbiken den är numera bortglömd) och son3 testade på vår altan och kunde åka nästan direkt. Deras farsa TRODDE också han kunde åka men altanen har numera två gropar efter hans arsle å bakhuvud.. Så, har nu lagt både min hoverboard och snowboardkarriär på hyllan. :)

Med det sagt, hjälm ÄR att rekommendera och det är faktiskt även lag på hjälm upp till 15 års ålder eftersom en hoverboard klassas som en #Cykel.

FixarFarsans Summerar

Hoverboard är en tung och totalt onödig leksak som är helt livsfarlig för stela föräldrar, vi bör hålla oss till Segway (läs mitt test).

0 Besökare har kommenterat :