-->

Yrkesstolthet - Viktigt I Alla Yrken

När rätt person är på rätt jobb och dessutom är stolt över det han eller hon gör så blir det oftast jäkligt bra!

När fel person är på fel plats och inte är stolt över sin uppgift så blir det tvärtom, alla har vi mött dessa personer..

Tunga-TransporterInlägget presenteras i samarbete med nordiskaflyttkompaniet.se, en flyttfirma i Göteborg som även utför flytt av tunga gods.BRED-LAST

Yrkesstolthet Viktigt Oavsett Yrke

Jag har tangerat ämnet flera gånger tidigare men det tål att sägas igen, yrkesstolthet är A och O oavsett om du kör kranbil, jobbar i butik, tar hand om dagisbarn, kör budbil, jobbar som lärare, polis eller flyttar tunga gods.

Om killen i inläggets första bild har rätt utbildning för jobbet men inte riktigt orkar bry sig ifall containern verkligen hamnar precis där den ska och lastbilens chaufför inte heller är noga med det.. Då hamnar lasten kanske på Essingeleden mitt i rusningen och i värsta fall över en annan bil full med folk.

Om killen som levererar maskinen på bild nummer två resonerar som min 10-åriga son, "vem bryr sig om man kommer sent" så kanske han stoppar upp tidsplanen för en massa andra..

Eller ta läkaren på vårdcentralen som lovar att ringa upp när hen får provsvaret men inte gör det, eller.. Ja ni fattar..

Jag vet, detta är lite "pretto-tugg" men jag tror ändå någon håller med. Det blir inte bra om man inte tar sin roll på allvar och försöker göra sin del så bra man kan.

Blåskärm-Arlanda

Samma Sak Även Inom IT

Även inom "IT drift", det som som jag pysslar med så kan man göra mycket om man har lite yrkesstolthet i sig men man kan också jobba ihjäl sig om man ensam försöker "fixa" allt..

Får jag t.ex. en lista på servrar som har diverse fel så vill jag liksom inte ge mig förrän alla är grönmarkerade. Helst vill jag jobba non-stop tills alla är fixade. Har precis betat av en sådan 100-raders serverlista och kände lite yrkesstolthet när jag kunde lägga den åt sidan. Dagen efter kommer såklart en ny härlig lista men de har helt andra fel.. :)

Såg ovan bildskärm på Arlanda sist jag var där. Det var mitt på dan och istället för reklam så visades en "blåskärm". Hade jag varit ansvarig IT snubbe där så hade den blå skärmen varit prio ETT eftersom den sågs av alla som antingen var på väg till/från gaterna..

Kommentera gärna och ge din syn på detta ämne, håller ni med mig eller tycker ni som vanligt att jag är ute och #Cyklar? ;)

0 Besökare har kommenterat :