-->

Recension: DreamHack 2017 #DHS2017

I förra veckan besökte vi Dreamhack i Jönköping (Dreamhack Summer 2017) och jag tänkte visa lite bilder + video därifrån.

Egen-PC-Till-Dreamhack

Ingen Egen Gaming-PC Detta Besök

Jag och två ~11 åringar var där en lång heldag och hade därför inte med oss någon egen speldator, men m å n g a andra hade det.

Såg att många föräldrar skjutsade sina ungar till stora entrén och därifrån rullade ungarna själv sina gamingstolar lastade med dator, skärm och tangentbord samt sladdar i ryggan.

Inträdet var 200:- per skalle/dag men sedan var mycket gratis. Som t.ex. hinderbanor utomhus, brottning med sumodräkter och första glasen av slush. Mat fanns det gott om, det mesta var fet snabbmat men det fanns även vanlig husmanskost för de som ville ha det.

Blizzard-Dreamhack

Strategispelet StarCraft Lockade Mig

Det spelet som fängslade mig mest var strategispelet StarCraft där två lag mötte varandra. Vi spelar ett liknande spel på PS4:an som heter Alienation (återkommer till det senare) och just tjusningen är att man måste samarbeta, kommunicera och täcka varandra för att vinna.

Dreamhack-Youtubers

Många Kända Youtubers På Plats

Det som lockade mina medhavda grabbar mest var två andra saker. Först alla tävlingar där man kunde få/vinna diverse datorprylar men även att få se/ träffa deras youtubers live i de så kallade FANZONE's.

Tävlingarna var ofta riktade mot lite äldre tonåringar men var man riktigt duktig (oavsett ålder) på t.ex. Counter Strike så kunde man få med sig hem en grym gaming-laptop.

Summering + DreamHack Video

Ovan ser ni en video jag klippte ihop och tittar man på den så man hur jäkla stort Dreamhack har blivit, men ändå ett riktigt välordnat event med lugn fin stämning trots skitmycket folk på liten yta.

Vi får se om det blir ett nytt besök i vinter, med dator i bagaget?!

Läs gärna fler liknande inlägg i mitt arkiv under taggen #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :