-->

Rudy Project - Cykelglasögon & Cykelhjälm

Har sommartid alltid cyklat med vanliga RayBan solbrillor men när en kille från Synsam nyligen började fråga mig vad jag trodde hände om jag ramlade i dem och hade otur och fick glaset i ögat..

Ja, då kändes det inte lika onödigt med nya "riktiga" cykelglasögon!

Rudy-Project-MTB-Hjälmrudy-project-rydon-impactx-2

Rudy Project Rydon + ImpactX Red

Dessa cykelglasögon från Rudy Project har behandlats så att de ger UV skydd samt ökar kontrasten något. Modellen på bågen jag köpte heter rydon och linsen impactx2 red.

Av en slump råkade jag även hitta en ny cykelhjälm och hemma såg jag att även den hade märket Rudy Project och modellen på hjälmen hade döpts till snuggy (?). Denna hjälm fick jag ner ovanligt långt ner på pannan och tänkte ha denna som finare sommarhjälm och den gamla som vinter å slaskhjälm eftersom den är något större och även rymmer lite tyg närmast skallen.

Så från att aldrig hört talas om Rudy Project till att äga två produkter är rätt bra jobbat tycker jag.. :)

test-rudy-project-rydon-impactx-2

Fick Ett Extra Par Solbrillor På Köpet

Bästa med nya cykelglasen är att de är genomskinliga när det är mörkt ute och så mörknar de allteftersom tills de är nästan som vanliga solbrillor när man cyklar rakt mot solen. Så jag fick med andra ord ett par extra solbrillor på köpet eftersom dessa är rätt neutrala och man skulle kunna ha dem utanför cykelvägen.. eller?

Bågarna sitter i alla fall riktigt bra på mig och jag har även hunnit cykla i minusgrader med dem. Då får man klämma till näsans stöd lite extra så att avståndet ökar något och imman från utandningsluften kan ventileras bort snabbare. Blir nåt skumt med alla glas när man har en sån "buf" framför näsa och mun, den varma utandningsluften vandrar därför upp och ut under glasen = imma (om de sitter tätt mot ansiktet d.v.s).

Läs gärna mer om mitt cyklingsintresse under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :