-->

FixarFarsan Bloggpremiär (2009-10-09)

Välkommen ska du vara till mitt allra första blogginlägg någonsin!

Porsche-Trafikverketorange

Varför Börja Blogga?

Tänkte via denna blogg dela med mig av mitt bilintresse som sträcker sig från rena banracingbilar, snabba GTI’er och FamiljeRäcers till helt vanliga familjebilar och minibussar.

Genom åren har jag ägt och kört bl.a. Porsche 911 på banträffar, en kul Fiesta ST på Nürburgring samt pendlat 1000-tals mil i yrket som datasnickare och då kört i egna snabba familjebilar som Saab 9000 2,3T, Volvo V40 Turbo, Golf Mk4 GTI Turbo o.s.v. (Som ni ser är jag inte en märkestrogen bilägare, både på gott och ont)

Fiesta-ST-Nurburgring-Ringen

Förkärlek Till Tyska Bilar

Jag utvecklade tidigt i livet en liten förkärlek till Tyska bilar och i synnerhet Volkswagen och speciellt deras modell Golf. Genom åren har det därför blivit en massa olika Golfar – Tror jag har haft alla typer utom de två senaste modellerna. (Sista Golf GTI’n är verkligen en intressant bil, eller Golf R som kommer snart)

Vissa perioder i livet har svetsen, kapen och mekoverallen gått varma då det bytts motorer eller byggts fullbursracerbil i garaget. Senaste åren har det dock funnits mindre tid till detta men intresset är lika starkt än och en dröm vore att bygga en egen bil från grunden, typ ett Caterhambygge i lugn å ro i ett varmt garage..

Bilbyte(n) På G

På senare tid har bilbytardjävulen åter igen börjat besöka mig men frågan är vad vår familj ska byta ut? Vår driftsäkra och billiga Focus eller vår flexibla Touran eller ska jag rent av skaffa sig en banräcer igen? Hinner man med den eller kommer den stå och samla blickar (och damm) i garaget?

Jag kommer därför provköra en del olika bilar inom kort och tänker publicera lite subjektiva rapporter och bilder här..  Stay tuned :-)

Update - Så gick det..

Köpte först en banpreppad #GolfMk1, sedan en nästan ny #PoloGTI och därefter byttes även minibussen ut mot en ny #CrossTouran.

Och ja, det har blivit en del provturer, här mitt arkiv av #Biltester.

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Vilken jävla bilnörd!!

FixarFarsan sa...

Tack! :D