-->

Slopa dina Fördomar mot vissa bilmärken

Jag hade otroliga fördomar mot Ford innan jag träffade min sambo. Hon körde då runt i en liten Ford Ka (som jag mest gjort narr av tidigare). Tiden gick och vi fick vårt första gemensamma barn och bytte då ut både min Golf GTI och hennes Ka mot en Ford Focus.

Focus-Kombi-Etanol-2002

Denna har nu efter ca 5000 mil och 4 år i vår ägo visat sig vara den bästa bil jag (vi) ägt och igår besiktade jag den åter igen med blankt papper.

Etanolkörning kräver tätare oljebyten, varje 1000:e mil istället för 2000 mils intervaller så det och ett batteribyte har vi gjort under åren men inget annat.

Rosten börjar synas i dörrarnas nederkant men det går på Ford's generösa rostgaranti som äldre Focus och Mondeos utnyttjar frekvent skulle jag tro..

Så som en Familjetransportholk får Focusen med beröm godkänt av mig! Även krocksäkerheten ligger bra till och Folksam och NCAP ger mkt bra betyg.. Forden klarar även att sjösätta och ta upp vår ligga aluminiumbåt på 4,5m utan problem så försök att lägga fördomarna åt sidan nästa gång ni letar bil - det kan bli så bra då.

Länkar till mina andra inlägg om: Ford, Volkswagen, Golf och Biltester.

0 Besökare har kommenterat :