Kameraövervakning - Jag Jämför Olika Sätt

Jag har satt upp flera kameraövervakningssystem och testat lite olika lösningar genom åren och tänkte dela med mig av mina erfarenheter.

Idag kan man bygga ett kameraövervakningssystem på många olika sätt men jag tar upp ett par av alla metoder..

Trådbunden Kameraövervakning

1. Trådbundna analoga kameror, fristående inspelningsenhet

Detta är det klassiska, mest stabila och säkra sättet att övervaka ditt hem och dina ägodelar. Genom att ansluta kamerorna med en analog kabel får du en bra bild och får strömmen till kameran matad genom samma kabel.

Skall du endast ha 1 kamera är detta kanske inte det mest prisvärda men ofta vill man bygga ut senare så jag skulle rekommendera detta klassiska sätt i de flesta fallen. Vill man så kan man ansluta boxen till sitt hemnätverk via en RJ-45 kontakt på baksidan.

Just dessa ABUS modeller har vädertåliga IP68 (vattentäta till 30m djup) kameror som dessutom slår om till IR läge vid skymning. Båda dessa egenskaper är nästan ett måste för utomhusbruk här i Sverige.

Hos Conrad kan du beställa ovan ABUS modell med 1 kamera samt komplettera med fler kameror av olika sorter. Nedan ser du samma box men med 4 väderskyddade kameror med mörkerseende. Klicka på länkarna eller bilderna för mer information och priser.

Trådbunden Övervakning Flera Kameror

Har man inget hemnätverk (NAS, FTP eller server) där man tänkte installera sin övervakningsutrustning går det bra att använda en gammal Laptop ihop med trådlösa analoga kameror. Även dessa är vädertåliga men ingen IP klassning står i klartext så jag skulle inte doppa dem i poolen för att testa men under ett tak fungerar de bra. Modellen kan kompletteras med upp till 4 trådlösa kameror så ett trevligt alternativ om du har en bit mellan hus och garage eller känner att kabeldragning känns jobbigt. Nackdelen med trådlösa system är att de är känsliga för störningar.

Trådlös Singelkamera

2. IP kamera ansluten till hemnätverket

Detta är något för oss med hemnätverk där du har en router eller en switch med gott om lediga RJ45 portar (alternativt att du köper en ännu dyrare med WLAN). Kameran får en egen IP adress och har intelligens för mörkerseende och rörelsedetektion inbyggd. När den väl börjat filma lagras filmen på en extern FTP server. Har du lite IT kunskaper och har en FTP är detta inget problem och kanske det givna valet. Klicka på bilderna nedan för att komma till Conrad.se där du hittar mer info.

Trådlös Wi-Fi Övervakningskamera

3. Enklast möjliga övervakning

Har du tänkt övervaka ett enda ställe och inte orkar engagera dig i ett övervakningsprojekt. Leta då efter produkter som har allt i ett, t.ex. nedan strålkastare med övervakningskamera. Båda slås på av rörelsedetektorn. Tänk bara att sätta lampan på ett ställe där det blir svårt att komma åt den. Minneskortet tar du ut vid behov när du vill se på senaste aktiviteterna.

Rörelsevakt Övervakningskamera

Det var ett par sätt, samtliga ovan produkter finns hos Conrad.se. Läs även mina andra inlägg där jag monterar våra egna kameror.

Ett sista slutord innan du surfar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken med dina vänner eller på någon kul social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de tio senaste artiklarna listade, en snabb sökfunktion och även mappar för varje ämne jag skrivit om.

Här kan du även läsa alla senast skrivna #Kommentarer

0 Besökare har kommenterat :