-->

Polo GTi 2009 - En Ny Andrabil På Uppfarten

Vår Touran har fått sällskap av en till folka på uppfarten i form av en Polo Gti från 2009. Det kunde lika gärna blivit en 2003 års Golf R32 men den affären föll på att Golfen var en importbil som inte hade blivit servad på hela 5 år.

Svart-Polo-GTI Svart-Touran

Resan Till Rätt Bil

Dagen efter R32:an provkörde jag en 2009:års Polo i Stockholm som gått 5000 mil men som kändes dåligt underhållen och kändes ruskigt sunkig men jag fastnade för bilens storlek, chassi och motor.

När jag synade serviceboken på denna Polo så visade det sig att säljaren inte servat bilen under de första 3500 milen. Varför gör man så? Låter en ny bil förfalla och skippa servicen. Skulle jag köpa en helt ny bil skulle den servas enligt serviceplan.

Jakten gick vidare och jag ringde på en bil i Karlstad som verkade mer seriös och hade enligt annonsen gått 1600 mil och legat ute nästan 2 månader. Prutade per telefon och bad om bilder på de skador som fanns. Kollade upp bilen så gott jag kunde och ihop med sambon bestämde att detta skulle bli vår andrabil.

Hotell i Karlstad

Hotell i Karlstad bokades och vår Touran tog oss dit bekvämt och snabbt - fan låter som ett reklaminlägg för Volkswagen nu. Givetvis regnade det när jag skulle gå igenom bilen så karossen synades inte i detalj och dessutom var vidare prut lite svårt med tanke på att priset redan sjunkit ca 10’ på telefon.

Denna Polo kändes i alla fall som ny och helt annorlunda än den först 2009:an med 5000 mil som jag provade i Stockholm, denna blir bra tänkte jag direkt. Mycket fina Hakka-vinterdäck följde med bilen och som bonus även motorvärmare och kupékontakt som säljaren inte skrivit in i annonsen.

Original-Polo-GTI-2009

Dessa Saker Missade Jag Att Kolla:

Det jag missade att kolla var.. om den svarta lacken var en metallic, alltså black magic färgen som vi har på vår Touran. I regnet såg lacken ut som en metallic men givetvis var detta en svart basfärg.

En annan sak var fälgskrapet å höger framfälg som säljaren skickade en bild på. Hon tog bild på en skada men det var bra mycket mer i verkligheten men ändå OK (Gör ändå lite ont i pedanten i mig).

Vänster framdäck var inte original eftersom den gått punka på och däckfirman satte på nåt de hade på lager. Bortsett från ovan missar (som borde inneburit mer prut om affären varit i Stockholm) så kommer nog Polo’n ge många roliga resor till och från jobbet och även lite banåka.

Första Modifieringen?

Första modifieringen kommer bli ett lägre chassi som även sambon är med på.. tror jag :) 

Update 2017

Polon är numera tyvärr såld men du hittar alla inlägg jag skrivit om bilen under våra 7 år ihop på denna arkivsida: #PoloGTI.

0 Besökare har kommenterat :