-->

2+1 vägar med vajerräcken kräver sin förare

Kör du ofta på 2+1 motorvägar som delas av med vajerräcken. Hur tycker du att trafiken flyter på? Bromsar du ofta för folk som inte kan planera sin körning och trycker sig in precis innan omkörningssträckan slutar.

Copy of DSC_0022

Tänk om polisen kunde bevaka dessa avsnitt och bötesfälla idioter som inte kan planera sin körning och orsakar tvära inbromsningar för att de ska kunna kasta sig in framför en..

Omkörningsfilen ska man använda för att köra om direkt när den börjar.

Vill du köra om växla då ner (om du spakar själv) när du ser skylten om tvåfiligt, blinka vänster och stämpla på.. inte lägga dig i vänsterfilen och fisköra med ditt släp som på bilden nedan det blir man vansinnig av som bakomvarande!

Copy of DSC_0015

När du sen ser 400 meters varningen börja då planera filbytet tillbaka så ingen av de som kör i högerfilen störs. Helt självklart för de flesta med körkort tror jag.

Fast inte för alla. Har en kollega som tycker man ska utnyttja vänsterfilen till sista metern eftersom den finns där så bevisligen är vi alla olika – hur kör du?!

2 Besökare har kommenterat :
Tjippchopp sa...

...brukar inte va nåt problem om man kör defensivt...håller avstånd...oftast dom som retar sig som skapar problemen...tjinken

FixarFarsan sa...

Absolut.. Att börja preja och läxa upp korkade bilister är inte så mycket bättre det.