-->

En vanlig natt som SmåbarnsPappa

Denna blogg är inte tänkt att handla så mycket om Mig som person, mera om mina intressen och projekt men ibland måste man skriva en rad om vardagen ändå..

Småbarnspappa-Betraktelser

En vanlig natt i mitt liv:

Min minsta son, 2½ år kommer instapplande vid 03 (hände inatt) och är rädd för storebror (snart 5år) som skrämde honom innan läggdags. Vi går och kissar och lägger oss sedan i hans säng – han blir lugn, nöjd och somnar om precis som jag. Mysigt att ge dom trygghet hinner jag tänka innan jag är väck.

Efter en stund vaknar jag av att sonen “uffar” och “puffar” eftersom han inte kan snurra runt som han vill så jag återvänder till min säng, trodde jag. Där ligger nu en stor 5 åring på min plats och vräker ut sig så jag viker upp bäddmadrassen på den sidan och lägger en kudde där, tar med en annan kudde å täcket från 5 åringens växa säng och lägger mig på ett par tunna lekmadrasser i allrummet.

06.50 slår man upp ögonen igen och har huvudet omringat av Blixten Lego och Toy Story pussel som 2,5:an har pysslat med helt själv utan å väcka mig. “Ska kisccha, pappa hjälpa kranen” säger han när han ser att jag är vaken. Stel som ett kylskåp reser man sig upp och hakar på lillen mot badrummet.

Man saknar detta när man är hemma å fixar ensam med nåt projekt. Snart kommer nästa son och ger en till dimension i livet..

2 Besökare har kommenterat :
Hanna sa...

Myspys! Snart 3 grabbar? Då blir det ännu mer ös! :) Ang färg så använder vi en massa olika. Spärrfärg har vi använt i vår trapp och till våra furu-tak. Vi har använt lite olika, både Jotun och Landora (Cheapy), i detta fall Landora. Den har funkat bra på resten av taket. Sen kör vi en takfärg efter spärrfärgen och då har vi använt Flugger tror jag. Vi brukar köpa på lite olika ställen.

FixarFarsan sa...

Yep, Snart 3 Grabbar och så en stor tjej!

Spärrfärg ska jag lägga på minnet inför furutrappsmålningen. Kan vara skönt att slippa måla hela trappan 4 gånger..suck