-->

Guide: Bredspackla Över Glasfiberväv

Så äntligen var det dags att sätta igång med renoveringen och inte bara förbereda och fundera! Detta inlägg skall handla om att bredspackla över gammal fiskbensmönstrad glasfiberväv.

Tömde först Hallen på allt och skyddade känsliga delar som element men inte golvet så noga eftersom det skall bytas.

Glasfiberväv-Fiskben

Tömma Möbler + Skrapa Bort Allt Löst

Allt löst på väggarna skrapades bort. Spikar togs bort och gamla mollyskallar (expanderskruvar) slogs djupare in i väggen.

Tips-Bredspackla-Över-GlasfibervävSpackelspade-Sliten-Runda-Hörn

Första Lagret - Börjar Alltid Nerifrån

Började sedan spackla första lagret med Lätt grovspackel.

Fick ett bra tips av målaren som bredspacklade allrummet på övervåningen att slipa bredspackelspadens hörn runda före du börjar. När de är runda slipper du ränder (eller s.k. diken) om du inte trycker exakt jämt över spaden. Runda hörn = lättare att spackla! 

Jag börjar alltid spackla nerifrån och drar uppåt, på detta sätt tappar jag minst spackel på golvet. Försöker lägga mest spackel mitt på spaden i början och sen få upp det på väggen. När det väl sitter på väggen jobbar du lätt in det så det ligger ett jämt lager över hela väggen.

Alla gropar (strukturen) i fiskbensväven är nu fulla med spackel. Nu får hallen torka till imorgon då jag lägger på ett nytt lager spackel.

Bredspacklad-Hall-Ett-Lager

Första Lagret Spackel Torkar

För mig som är en glad amatörsnickare tog hallen mindre än 2h att bredspackla så det tar inte så lång tid men det är svettigt och man är trött som efter ett gympass.

Hallrenovering-Radhus

Efter-Bilder Under Arkivtagg

Ovan ser ni hur hallen blev efter spackling, tapetsering och målning av tak och så lite nya möbler för kläder, vantar och skor..

Läs gärna fler inlägg om renoveringen under arkivtaggen #Hall.

0 Besökare har kommenterat :