-->

Montera Easy Cover

Vi har tidigare satt upp Easy Cover på en vägg och det blev inte helt bra men gick fort att sätta upp. Problemet vi hade då var att Renoveringsduken Easy Cover inte fastnade ordentligt eftersom vi snålade med limmet!

Sätta-Upp-Easy-Cover-Väv

I natt satte jag upp Easy Cover på väggen i trappan eftersom jag inte ville slipa spackel där (eller inte slipa mer alls) och behöva städa dammet från filtmattan i trappstegen (ja, jag vet, man kan täcka över dem men jag orkar inte med dammet längre :-).

Observera att detta sätt troligen inte är det rekommenderade med det fungerade bra för mig ser jag nu på morgonen när det torkat.

Montera-Easy-Cover-Erfarenhet

Jag började med att mäta och klippa upp en bit som var lite för lång. Enklast att få det rakt är att vika duken dubbelt och skära av med en vass skalpell där det är vikt. Sen rollade jag upp en jäkla massa klister 30-40 cm längst upp där biten skulle sitta och körde på mer klister med pensel allra längst upp.

Sen tar jag fram häftpistolen och häftar fast duken längst upp med ett stift och kollar med vattenpass att den hänger rakt innan jag häftar fast den med ett par stift till.

Nu hänger duken rakt och du kan lyfta upp den underifrån och i lugn å ro klippa eventuella hål och sedan rolla på massa lim. Rolla ut lim flera gånger så det är ett jämt lager på hela väggen. Det ska vara mycket lim men ett jämt lager. Har jag sagt att du inte ska snåla med limmet?

Tryck sedan fast duken och borsta fast den med en tapetborste.

Slutresultat-Easy-Cover-Renoveringsduk

Nu på morgonen när det har torkat tar jag bort stiften med en skruvmejsel och drar i lite fog i hålen. Väggen är nu klar att målas och man slipper dammet.

Har du som vi mönstrad väv under så ska du inte trycka hårt med borsten. Jag körde dit ett par stift även i skarvarna när de satt på rätt plats för att de inte skulle rymma iväg medan de torkade.

Slutsummering

Det funkar OK Easy Cover men bredspackla går snabbare och är faktiskt enklare tycker jag i alla fall över väv.

Du hittar fler inlägg här kring renoveringen av vår #Hall

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Hej,

Tack for en bra blog, mycket intressant info :)

Jag undrar vad for/nackdelarna ar mellan easy-cover jamfort med tapet?
(ursakta avsaknad av prickar, bor i England men planerar renovering av 70-tals radhus i Sverige)

Karin

FixarFarsan sa...

Hej Karin, duken ska kunna täcka skador och kan i vissa fall ersätta bredspackling före målning. Fungerar inte helt perfekt för att dölja de djupa mönstren i glasfiberväven vi hade under.