-->

Rensa Datorns Skräpfiler Automatisk

Även nyare datorer med stora hårddiskar blir fulla till slut. Jag gjorde en snabb sökning i Windows 7 efter stora filer och hittade att Voddler sparat 20 Gigabyte tillfälliga filer underkatalogen “vn_storage”(C:\Voddler\vn_storage).

Jag lade därför till katalogen i min lilla Cleanup.cmd fil som jag kör med Windows 7 schemaläggaren vid varje inloggning för att frigöra disk och ta bort temporära filer som olika program skräpar ner disken med.

Om du vill skapa en sådan rensningsfil, skapa då en kommandofil (kallas även bat eller batchfil) med valfritt namn, jag kör på Cleanup.cmd.

I Windows 7 kan det ibland vara svårt att få Anteckningar (Notepad) att fatta att alla filer inte alltid ska heta fil.txt, kör därför detta kommando i ett kommandofönster (Kör Cmd.exe för att öppna ett sådant fönster)

01

Därefter letar du upp den tomma filen du skapade (I exemplet ovan hamnar filen i mappen C:\Temp\) med Anteckningar och lägger till detta kommando..

2

Spar sedan filen och testa att den fungerar, alltså att den tömmer vn_storage katalogen. Därefter schemalägger du (Högerklick på “Den här datorn” och sedan “Hantera”) att denna fil skall köras när du loggar in.

1

Voddler är ett program som skräpar ner med stora filer men det finns massvis med annat du kan lägga till i din Cleanup.cmd.

2 Besökare har kommenterat :
Anders Sjöman sa...

Hej,

Mycket bra tips om hur man håller datorn fräschare.

I och med att du nämnde oss på Voddler och de filer som vi lägger på våra "voddlares" datorer, så ville jag passa på att förklara lite varför:

Vi bygger vår teknologi på en peer-to-peer (p2p) lösning. Alla som laddar ner Voddlers spelare laddar även ner en p2p-komponent, som gör att de filmer du sett på Voddler ligger kvar ett tag på din dator, så att andra "voddlare" i närheten av dig som ser på samma film kan få den filmen lite snabbare och bättre.

Det är alltså "filmrester" som ligger kvar på din dator ett tag, och som du hittat och rensar ut. Vi lagrar för tillfället upp till 14 GB, men jobbar på att få ned den gränsen till något mycket lägre.

Mer om hur detta funkar: http://www.voddler.com/help/topic/2721821230584819787

Vänliga hälsningar,
Anders Sjöman
kommunikationschef Voddler

FixarFarsan sa...

Tack Anders för kommentaren!

Hade inte full koll på det som står i länken, men nu ere solklart! :)

Jag har ändrat start på Voddler net till manuell då Internet blir klart segare med den igång. Lite taskigt mot andra voddlers men jag har bara 4 Mbit ner / 1Mbit Upp så det är inte mycket att "låna ut".