-->

Test: v.SMILE (vtech)

Min Sambo köpte ett V.Smile till vår minsta son (2,5 år) som julklapp. Grundpaketet med konsol och ett nalle puh spel kostade drygt 500:-. Eftersom jag bl.a. är familjens TV-Spelsnörd fick jag testa spelet innan vi bestämde oss för att det var nåt att ha.

Test-v.Smile

Skeptisk Till Specialkonsoler

Är generellt skeptisk till alla dessa specialkonsoler så inställningen var inledningsvis pessimistisk (därav testet före öppet köp gick ut).

Vilka-Batterier-vSmile

Batteridrift!!

Pessimismen byggdes på när jag insåg att konsolen drevs av batterier! Vi hade som tur var passande batterier hemma så testet kunde fortsätta.

Handkontroller-Vtech-vSmile

Blaffig Rund Handkontroller

Designen på konsolen i sig var rätt kul, riktigt barnvänliga knappar och runda hörn. Konsolens små gummifötter gjorde att den stod stadigt.

Handkontrollen var helt ok och fick godkänt! “Enterknappen” var enorm och styrspaken lätt att styra med. Hoppas den tål lite bråkande barn som river och kanske kastar eller trampar på spaken.

Spelkasetter-vSmile

Spelkasetter

Kändes lite som att resa tillbaka till 80-talet när man tryckte ner spelet i konsolen. Strömmen bör vara AV när man byter spel. Att strömmen är på när man byter spel lär vara den vanligaste orsaken till att konsoler som denna går sönder.

Tjock-TV-vSmile

Inkoppling TV

Konsolen var lätt att koppla in. På vår Sony 32” tjock TV sitter RCA ingångar under en liten lucka på sidan. Gul-Gul, Röd-Röd och Vit-Vit. Gul för bild och de andra två för vänster och höger ljud. Enklare än så kan det inte bli.

Nalle-Puh-TV-Spel-vSmile

Grafiken i Sämsta Laget

Grafiken ska man inte jämföra mot PS3 men grafiken var bättre än jag hade förväntat och spelen hade faktiskt mycket spelglädje för mindre ungar.

Recension-Nalle-Puh-TV-Spel

I ett av spelen åkte Nalle puh nerför en flod i ett paraply och man skulle styra honom i alla olika riktningar. Här tror jag t.om. vår 5-åring skulle ha problem att fånga alla honungsburkar så det var inte helt buslätt. Det är bra att det var lite olika svårighetsgrader.

Strömadapter-vSmile

Strömadapter Från Start

Det går även att köpa en transformator till V.Smile som tillbehör för runt 150:- och det måste man nog ha direkt från början. Denna borde såklart ingått från första början!

Summering v.Smile:

Summeringen blir att v.Smile var bättre än "totalt värdelöst" men jag skulle aldrig köpa en v.Smile konsol utan i vårt fall blev det en retur.

Läs gärna mer om vilka konsoler vi har och vad vi spelar under min arkivtagg #Gaming.

2 Besökare har kommenterat :
Estera sa...

Hej
Jag vill köpa den ... vad ska jag göra ?

FixarFarsan sa...

Tradera eller Blocket?