-->

Nostalgitripp Till Gamla Orminge Centrum (80-tal)

Igår var jag och hälsade på hos mina föräldrar som jag tyvärr inte har så bra kontakt med längre.

De bor kvar i villan, samma villa i Nacka som var mitt hem tills jag flyttade hemifrån och när jag ändå var där passade jag på att köra runt lite i de kvarter i Orminge där jag hängde under min uppväxt.

Gammal Bild Orminge Centrum - Gången Uppe

Gången - Gamla Orminge Centrum

När jag gick i grundskolan (Brannhällsskolan) passerade jag varje dag Orminge Centrum på min väg till plugget och då på 80-talet var det ett slitet, grått, smutsigt centrum som luktade piss.

Jag hittade ett par gamla arkivbilder på nätet som inte hade någon copyright på så jag lånade dem hit.

Gången på övre plan som var öppen dygnet runt och som tagen ur filmen Stockholmsnatt. Krossade rutor och slagsmål var vanliga här och säkerheten var inte direkt hög på nätterna. Sköna betongplattor att skejta och cykla på minns jag.

Parkering + Röda Längan Orminge 80-tal

Röda Längan Nostalgi

Gamla Orminge Centrum som det såg ut då jag var liten. Röda längan var ett jättelångt rött hyreskomplex och första halvan syns på bilden.

En till suddig bild över 70-80 talets Orminge Centrum och parkeringen. Värmeverkets långa skorsten syns på bilden och bron över till gamla skatteverket och försäkringskassan.

Sedan jag flyttade bort från Nacka och Orminge har centrumet moderniserats till att bli ett innecentrum.

Tågvagn Ormingeringen

50% Tågvagnar

Ett par bilder på tågvagnarna där jag bodde under mina första år och som halva Orminge består av. Tror vi först bodde i en tvåa och sedan en fyra på övervåningen.

Har hört att jag cyklade nerför stentrappan, med min trehjuling men utan att varken ramla eller slå mig. Om jag hade hjälm? Hahahaha!

Lägenheter Sockerbit Orminge

50% Sockerbitar

Den andra halvan av Orminge är sockerbitar. Inte direkt något jag längtar tillbaka till och fick inte heller några varma nostalgiska minnen igår.

En del kompisar man hade då kanske man saknar men annars tyckte jag nog att Orminge inte direkt var något höjdarställe, kanske är det bättre idag? Kommentera gärna nedan!

3 Besökare har kommenterat :
Unknown sa...

Coolt. Har inte varit hemma i Sverige på 6 år. Men jag är född 1971 och gick i björknäs skolan, branhäll och myrsöskolan. Minns när alla hängde i centrum och drack folkpilsner. Kuliga tider. Bodde kvar i orminge fram till att jag flyttade till Thailand 2014. Vi har säkert setts nån gång utan att veta om det. Tack för bilderna och din historia 😊

FixarFarsan sa...

Då är du tre år äldre än mig men vi kan säkert ha setts, jag bodde i Björknäs men gick i Branhäll och Myrsjö :D

Anonym sa...

Jag är född i Jakobsberg men uppväxt i Orminge ❤️ Vi bodde först på Skarpövägen 25 och sedan på Edövägen 26. Mormor bodde på Norrholmsvägen. Vi var inte rika och inte hade vi bil, men jag minns att vi ungar lekte som om vi hade allt. Cyklade till glasan och plockade stackars grodyngel som fick leva och dö i glasburkar hemma på rummet. Tack för dessa bilder