Laga En Trasig Sned Persienn

Trasiga sneda persienner är inte snyggt eller hur?

Laga Persienn 3

Nu hänger den rakt och fint och när man drar upp det så ligger den även då rakt å fint.

Våra fönster med spröjs (varför satte dom dit spröjs mellan rutorna och inte på utsidan av yttre glaset??) som tar i persiennen är inte så snälla mot persiennens trådar och alla sovrumsfönster har jag lagat sedan vi flyttade in.

Allrummets persienn hängde snett och satt inte alls snyggt så jag började med att öppna fönstret, dela på rutan och släppa ner persiennen helt.

Sedan tog jag bort ett skadat blad och såg till att tråden som drar upp persiennen gick sick-sack som den ska. Eftersom jag inte hade original reparationssats för persienner vänder jag “plåten” längst ner för att kunna dölja ett litet hårspänne som jag använde som stopp.

Laga Persienn

Ja, jag vet.. riktig hemmafixare men det blir bra, en liten knut på tråden och så låser du allt genom att vrida hårspännet så att det fastnar under plåtens veck. Klart!

0 Besökare har kommenterat :