-->

Sanera och förebygga Silverfiskar

Just nu är Anticimex hos oss och sanerar silverfiskar genom att spraya på ett gift på alla socklar och golvlister som skall verka i 6 veckor och förhoppningsvis ta kål på alla silverfiskar och deras ägg. Lister och närliggande golv ska inte våttorkas under kommande 6 veckor för att medlet ska få full effekt.

Under tiden tar vi en minisemester på Hotell eftersom gravida och småbarn inte ska vistas i hemmet under de första 24 timmarna efter behandlingen. Vi fick även rådet att vädra ut eventuella rester av gasen när vi kommer hem imorgon kväll.

Stor Silverfisk

Killen från Anticimex förklarade att hus byggda på betongplatta alltid har silverfiskar och andra smådjur i betongen och att man bara skulle försöka förhindra dem från att ta sig upp till bostaden genom att foga springor.

Ett par tips vi fick var att köra mögelbehandlad silikonfog runt rören till elementen (alltså i springan elementrören och parketten). Där skall det bildas lite kondens mellan varma rör och kall betongplatta som silverfiskarna gillar. Likaså hade han hittat ett par andra glipor i t.ex. badrummet som skulle tätas med mögelbehandlad silikonfog.

0 Besökare har kommenterat :