Serviceläge På Moderna Vindrutetorkare?

På vintern lever torkarblad och torkararmar ett hårt liv på en bil som står ute på nätterna. Isblocken som lägger sig i och runt axeln på torkaraxeln kan göra stor skada om den inte går sönder när man slår på torkarna så rensa ordentligt innan du kör iväg nästa gång. Jag stod å storstädade isbitar idag utan handskar, kallt så in i bomben!

Torkararm-Blockerad-Av-Snö-Is

Knacka / Spraya På Spolarvätska

Vissa isbitar på Polon satt som en krans runt torkaraxeln och fick knackas sönder försiktigt för att vilja komma loss. Ett annat sätt är att hälla i spolarvätska i en blomspruta och spraya på..

Efter en isig kall vinter kan du kosta på din bil nya torkarblad.

Vindrutetorkare-Vinter-Snö-Is

Serviceläge För Torkare:

På vår Volkswagen Touran måste torkarna ställas i ett serviceläge för att man skall kunna rensa ordentligt (eller byta blad). Serviceläget får du fram genom att dutta på torkarspaken när tändningen slagits av. Då ställer sig torkararmarna i ändläget utmed A stolparna. Fungerar på alla moderna bilar som har motorhuven uppdragen över torkarna och där man inte kan lyfta upp dem.

Läs mer vår VAGpark: #Polo, #Touran och nya #CrossTouran.

Ett sista slutord innan du surfar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken med dina vänner eller på någon kul social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de tio senaste artiklarna listade, en snabb sökfunktion och även mappar för varje ämne jag skrivit om.

Här kan du även läsa alla senast skrivna #Kommentarer

0 Besökare har kommenterat :