-->

LEGO Figurer (R2-D2 C3PO Riddare)

Våra grabbar har verkligen mycket LEGO figurer nu efter jul. Via julkalendrarna fick de ett par nya figurer mest vartenda dag. Ni som har varit här förut vet att jag trots min enorma ålder fortfarande är barnsligt förtjust i all form av LEGO.

LEGO figurer

Idag behöver man inte längre använda sin fantasi för att “skapa” en gubbe – alla typer av gubbar finns att köpa. På min tid byggde man en Star Wars figur mest med fantasin eller låtsades att Prinsessan Leia var en vanlig vit gubbe med den längre varianten av svart hår.

Idag är R2-D2 och C3PO från “original” Star Wars filmerna så detaljerade de kan bli..

LEGO figurer Star Wars 003

I julkalendrarna dök det också upp läskiga skelett med dinglande armar och elaka trollkarlar. Riktiga mästerverk!

LEGO figurer Star Wars 004

Oändliga varianter av Riddare och olika hjälmar kom i den andra kalendern som hade riddartema.

LEGO figurer Star Wars 005

Vissa av Riddarna har dessutom kraftiga ansiktsuttryck, inte så konstigt kanske när man ligger såhär i underläge och tar emot hårda hugg..

LEGO figurer Star Wars 010

Skejtarfigurerna hade korta ben, vet inte om de skulle likna små ungdomar eller bara deras pölsiga mode med byxorna nere i knäna. Festliga figurer oavsett vad :)

LEGO figurer Star Wars 007

Webbutiken Lekmer.se har förresten fortfarande REA på en massa olika LEGO byggsatser, se alla nedsatta byggsatser via denna länk.

Så vad ville jag säga med detta inlägg? Inte mycket, bara att jag lekt mycket med smågrabbarna i helgen kanske och haft kul trots deras vilda slagsmål och konstanta jiddrande. FixarFarsan har fått brotta ner dem ordentligt några gånger för att styra av ett jidder-tjafs och då är de mot mig helt plötsligt och gaddar ihop sig!! :D

3 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

"Ni som har varit här förut vet att jag trots min enorma ålder fortfarande är barnsligt förtjust i all form av LEGO."

Det är du inte ensam om... :)

FixarFarsan sa...

Hej Johan

Så det finns fler LEGO nördar än mig :-D

Jag besökte din blogg nyss och vilka LEGO modeller folk bygger, vissa var riktiga konstverk!!

Johan sa...

Det finns det absolut. http://www.swebrick.se, Forumet för oss svenska LEGO-entesuaster som har barndomen bakom oss, har i skrivande stund 362 registrerade användare...