-->

Riktig Säng till 5-Åring

Denna IKEA växa säng blev för liten för vår stora 5 åring och lillebror hade i sitt rum storesyrrans gamla Sultan 90x200 säng som han inte direkt fyllde ut så det skulle bytas sängar med varandra..

PAX garderoben i 5 åringens rum satt direkt efter sängen och var fastskruvad med två rejäla expanderskruv i väggen (molly) så den skulle flyttas en bit först.

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 006

Tömde garderoben på kläder, skruvade loss och flyttade bort.

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 021 PAX garderob förankring

De gamla expanderskruvarna slog jag in väggen med en kulhammare.

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 025 Expanderskruv spackla över

Och sen lite mediumspackel..

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 029

Jobbar man in fin/mellanspacklet ordentligt slippar man slipa alls.

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 030

Och lite vanlig vit överbliven väggfärg när spacklet hade torkat.

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 057

Sen skruvade jag fast PAX garderoben på nya stället med dubbelgips expander (varför var det dubbelgips just här?) så att 2 meter säng skulle få plats.

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 027

Kortade sockellisten eftersom PAX sitter dikt mot väggen.

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 028

Lillebror Frasse fick ärva växa sängen men fick den bakre ändan nerfälld (Så att hans Pappa enklare skulle kunna sova bredvid honom när “isbjörnarna jagar mig..” inatt klockan 03.40. Försökte vara lite pedagogisk på vår promenad ute idag och berätta om björnar och isbjörnar och råkade väl svara på 5-åringens fråga att “ja en Isbjörn kan vara farlig för oss människor om man möter en sån” och sen var det bara prat om hur björnarna äter upp oss o.s.v..).

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring 035

Storebror fick den stora sängen och jag kunde dra mig tillbaka med verktygen. Lite nya kuddar, täcken och sånt kvarstod men är i skrivande stund är det löst av andra :)

Renovera Rasse Pojkrum 5 åring Säng Vuxensäng 043

För säkerhets skull sitter ett par kuddar under bäddmadrassen tills vidare. Pojkarna har redan bestämt att de ska sova i våningssäng i detta rum senare..

0 Besökare har kommenterat :