-->

Nintendo 3DS, innebär 3D mer spelglädje?

Nya Nintendo 3DS finns nu att köpa (Se priser) och jag ställer mig frågan om 3D effekten verkligen ger mer spelglädje eller om det bara är ett sätt att försöka hålla försäljningen uppe? Nintendo behöver en ny hit eftersom enklare spel som Farmville på Facebook konkurerar om spelarna. Jag tillhör inte den kategorin! Är helt allergisk mot allt trams som folk håller på med på Facebook men vi lämnar det just nu.

Lite skrämmande är att Nintendo går ut och varnar att barn under 6år inte skall spela med 3D effekten på då den kan hämma utvecklingen av barnets syn. Vi med redan “förstörd” syn kan troligen även använda en 3DS till att titta på streamad 3D film på om man får tro artikeln på IDG.

Nintendo 3DS

Sonen har en Nintendo DS XL och den är bättre och större än föregångaren. Har skrivit en del om den, du hittar alla inlägg genom att skriva in sökordet “nintendo” i rutan uppe till höger.

Spelet Toy Story 3 bl.a. använder DS fullt ut och visar hur bra enheten kan vara. Läs mer om när jag testade det spelet.

När föregångaren (fanns säkert varianter mellan) Nintendo Gameboy Advance (GBA) kom köpte jag den och spelet Donkey Kong Country till min dotter.

Donkey Kong har jag fortfarande inte klarat helt och jag ger den toppbetyg för varierande story, ljud, grafik och effekter!

Skärmen på GBA fick bakgrundsbelysning och jämfört med modellen innan utan belysning som standard var det som “natt” och “dag” att spela.

Tycker GBA fortfarande duger bra och ger mycket spelglädje. Dessutom är den liten och har längre batteritid än t.ex. 3DS som jag läste endast klarar 3h med full 3D effekt påslagen.

En GBA är inte värd mycket på marknaden idag så du får ruskigt mycket spelglädje för pengarna om du inte måste ha det senaste.

Kika t.ex. här på tradera hur “lite” GBA enheterna och spelen kostar.

Nintendo Gameboy Advance

Om man backar bandet ännu mera kan man se att redan på 80 talet dominerade Nintendo – kanske ännu mer än idag!

Hos min svärmor spelade jag detta Donkey Kong JR som hon sparat från Sambons barndomsår. Mycket enkel grafik men grymt mycket spelglädje (eller så är man bara nostalgisk :)

0 Besökare har kommenterat :