-->

Renovera Sommarstuga, Montera nytt IKEA kök

Med detta inlägg tänkte jag dokumentera det fina renoveringsarbete mina svärföräldrar har gjort med den äldre av två stugor vid Hälsinglands kust.

Vår Islossning Stugan Påsken 2011 008

Stugan på bilden ovan har byggts någon gång på 30-talet och då huserade två helt olika familjer där, ingång från varsin ände.

Nu 2 generationer har hela stugan renoverats upp och ena rummet gjorts om till sovrum och det andra till Kök. Den inglasade verandan är det enda som inte har renoverats ännu och planen är att den skall rivas och byggas upp på nytt nu när vädret blivit stabilt.

Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga (2)

Nytt IKEA kök håller just nu på att monteras. Levererades till platsen av IKEA och det var nog himla smart med tanke på läget där stugan ligger. Bänkskivan är samma modell som vi satte i vår tvättstuga.

Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga (1)

Värmen i stugan kommer från denna kamin som monterades ihop med ny riktig skorsten av firma förra året 2010. Finns även elradiatorer för underhållsvärme när ingen bor i stugan. Nya golvet skymtar i bild.

Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga (3)

Även fönster har bytts ut i samband med att ny panel sattes upp runt hela huset. Innerväggarna har renoveringsduk som är målad och lister och foder är nya.

Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga (4)

Elektrikern har precis avslutat dragning av ny el i köksdelen så att köket skulle kunna slutmonteras.

Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga (5)Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga (6) 

Plats för kylskåp bredvid skafferiet. Till höger ovan ser ni den coola lampan i sovrummet.

Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga (8)

Moderna spottar i kökstaket och under köksfläkten, också den från IKEA.

Renovera Bygga IKEA kök i Sommarstuga

Kul att följa detta bygge som åskådare under våra besök och i sommar är nog köket i ett helt funktionellt skick. Jag hejar på, snyggt jobbat!

0 Besökare har kommenterat :