-->

Bygga Lekstuga - Rita själv eller köpa byggsats?

Ikväll har planeringen av lekstugan satt fart ordentligt och valen står inför en färdig byggsats, använda en byggbeskrivning från www.byggbeskrivningar.se eller rita och “konstruera” helt själv efter eget huvud.

Lekstuga Planera Byggsats Lösvirke Bygga själv (4)

Var förbi två stora byggkedjor idag på vägen hem och kände lite på storlekarna. En Lekstuga får inte vara allt för liten tycker jag men inte heller en fullstor bod. Nåt mitt-i-mellan lagom alltså.

Jabo Lekstuga Saga Planera Byggsats Lösvirke Bygga själv

Denna 4,2 Kvm stora tycker jag var lagom men vi vill ha en kiosköppning på ena väggen så det kan säljas godsaker där. Altanen kunde vara något större och utan lika mycket räcken som på bilden ovan.

Jag svänger mellan det bekväma valet att köpa en färdig (och anpassa lite) byggsats och alternativ 2, att rita och bygga allt helt själv för att få det precis som man vill.

De färdiga ritningarna tycker jag var lite för komplicerade, precis samma sak som jag kom fram till när vi skulle bygga vårt cykelförråd, jag snodde idéer från deras ritningar men gjorde en enklare men säkert lika hållbar konstruktion.

Vi får se vad det blir, om lite drygt en vecka är det stort 3års kalas och då ska det vara mer eller mindre klart… Vi får se om det står ett till litet hus på tomten då och hur det kommer dit.

0 Besökare har kommenterat :