-->

Många gamla mobiltelefoner göms i lådorna

Alla har vi väl en del gamla mobiltelefoner liggandes i lådorna, det har i alla fall vi och tydligen även min svärmor :)

Gamla-Mobiltelefoner-Modeller

Nokia Bananlur

Hittade hos dem en Nokia bananlur som på sin tid var en riktigt dyr och lyxig telefon och ja, jag är såpass gammal att jag minns när den var ny :). Min första jobbtelefon var faktiskt en NMT900 telefon, alltså en analog mobiltelefon fast den var såpass modern så man orkade bära den med en hand!

Sedan en anonym silvrig Motorola som säkert ingen kommer ihåg?

Eriksson-GA628

Ericsson & Nokia Kungar

Ericsson gjorde ett gäng fina modeller på 90 talet, denna är kanske inte min absoluta favorit men en riktigt robust telefon var det i alla fall. En som jag minns hette SH888 (tror jag) och var lite utöver det vanliga – varför? det kommer jag inte ihåg längre..

Dagens Smarta telefoner, Google-Androider, HTC’s och iPhone 4:or kommer med all säkerhet också en gång hamna i en mörk låda för att samla damm. Det tror man kanske inte idag men med tiden dödas alla nyheter av ännu nyare, snabbare och “bättre” telefoner.

Kommer vi människor få sona för denna Mobilhysteri om ett sekel då vi upptäcker att strålningen faktiskt var en stor hälsofara?

Vilka-Mobiler-Har-Du-Ägt

Arkivlåda - Mobiltelefoner

Om jag öppnar vår arkivlåda märkt "mobiltelefoner" hittar jag direkt ovan fyra telefoner. Ericsson Cybershot hade en grymt bra kamera kommer jag ihåg eftersom den byggde på Sony teknologi, annars har jag inga speciella minnen till de övriga.

Vi har även headset och 1-2 billaddare till de flesta. Vilken sjuk tillbehörsmarknad det var förut när varje telefon hade sin egen laddare och headsetkontakt för att inte tala om datoranslutningen när det började komma. Knappt så vi har en standard idag på dem men mini usb kontakten börjar ju komma allt mer på alla nya modeller.

Vissa telefoner har blivit kult och är värda mycket idag, andra borde man lagt i en påse och skickat in till företag som betalar en krona för dem. Såg även att Expert börjat ta emot gamla telefoner och är de inte värda nåt skänks ändå 10:- till välgörande ändamål.

Om du öppnar din byrålåda, vilken/vilka telefoner hittar du där? Och har du någon favorit som du har speciella minnen till? Berätta! :D

Update Med Arkivlänkar:

Läs gärna mina andra inlägg taggade med någon av följande arkivtaggar: #Smartphone, #Apple eller #Android.

0 Besökare har kommenterat :