-->

Sony Playstation Network PSN Hackat

Jag tycker det är tråkigt det som hände Sony och deras Playstation Network. Gillar inte att Sony Playstation som jag diggar så mycket får dåligt rykte. Dåligt att Sony inte haft bättre brandväggar och tråkigt att användarnas uppgifter inte varit krypterade till tänderna.

Men nu HAR det hänt och nu tycker jag att man som drabbad ska fokusera på att begränsa och minimera skadan genom att göra dessa två saker:

PSN Hackat - Gör Detta:

1. Spärra eventuellt kreditkort som du registrerat/sparat eller använt för att köpa saker på Playstation Network (PSN).

2. Byt lösenord på dina andra webbkonton om du använt samma lösenord som du använde på ditt PSN konto. Är du osäker på om du använt samma lösenord på andra hemsidor, byt lösen överallt – det skadar aldrig!

När vi PSN användare gjort ovanstående kan vi börja se framåt och lära oss något (inför nästa hackerskandal som säkert sker någon annanstans än hos Sony). Det finns en hel del små saker man kan göra själv på nätet för att öka säkerheten:

Bättre Nätsäkerhet Generellt:

1. Tänk efter och var restriktiv innan du skriver ut dina fullständiga uppgifter på olika hemsidor. Måste hemsidan verkligen veta vad du heter och var du bor? (Googla på dina uppgifter och se vad som finns om dig på nätet idag).

2. När du köper saker på nätet, använd helst ett engångskreditkort som de flesta banker kan erbjuda idag, då kan hackarna sno dem hur mycket de vill när du handlat klart :) Har du inte möjlighet till detta, använd ett speciellt kreditkort med låg kreditgräns som du bara använder på internet.

3. Använd svåra och olika lösenord på alla olika webbplatser och helst också olika konton. Hackas ett ställe blir du inte av med allt.

Tänk gärna på ovan tips när Playstation Network öppnas igen.

Läs gärna fler liknande inlägg under min arkivtagg #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :