-->

Recension: Pippi on Ice

Vi åkte upp igår och såg Pippi on ICE på Läkerol Arena i Gävle.

Jag undrar vilket företag som är huvudsponsor för Arenan (?) men hur som helst så var parkeringen gratis OCH det fanns platser så det började väldigt bra! ;)

Pippi-on-ICE-Skådespelare

Pippi-On-ICE-Gävle

Läkerol Arena

Läkerol Arena var rätt full med folk och de flesta hade med sig barn i åldrarna 4-10 år. Gångarna var smala och trånga men vi såg bra.

Recension-Pippi-On-ICE

Det började med lite ljuseffekter när ljusrampen höjdes upp i taket och därefter kom skeppet med Pippi och apan herr Nilsson inseglande.

Hoppetossa-Pippi-On-ICE

Lilla-Gubben-Pippi-On-ICE

Lilla Gubben På Skridskor

Barnen jublade när de fick syn på Pippi. Lilla gubben åkte riktigt bra för att vara en häst och var kul tycker mina barns far. Sedan rullade den klassiska Pippi storyn på med alla välkända karaktärer.

Starke-Adolf-Pippi-on-ICE

Pippi-On-ICE-Kling-Klang

Pippis-Pappa-Efraim-On-Ice

Pruseluskan-Prusiluskan-Pippi-on-ice

Klassiska Pippi Storyn

Pippi brottade ner starke mannen utan problem och poliserna rådde inte heller på starke pippi..

Så dök pappa Efraim upp från Kurrekurreduttön till slut men han var rätt trist tyckte jag. Roligast var helt klart Poliserna och skurkarna som spelades av Tobbe Trollkarl och Nassim från Bollibompa.

Summering av Pippi on ICE

Sammanfattningsvis var showen helt klart sevärd. Det bjöds på bra underhållning, grym skridskoåkning, bra ljus, bra effekter och bra musik men det bästa var nog ändå att de flesta barn och föräldrar kände igen storyn, karaktärerna och kunde sjunga med i de flesta av sångerna!

Läkerol Arena där vi såg showen var som sagt rätt fullsatt och att hinna köpa något i pausen var ett stort skämt. Jag hade fortfarande 15-20 personer framför mig i kön efter 20 minuter när pausen var över och de tog inte heller kort i kiosken vilket kändes lite omodernt. Fräscha toaletter fanns det däremot gott om och där var det ingen kö alls, likaså parkeringen var enorm.

Sedan delades det även ut guldpengar ur kappsäcken före och “BRIS glass” efter föreställningen (man åt gratisglass och gjorde samtidigt en insats alltså).

En lång dag med resan upp och ner från Stockholm men vi hade trevligt hela familjen – även den “lilla” som dock fick skyddas av ljudet och ljuset vissa delar av showen.

Läs fler liknande inlägg i mitt arkiv under #Event eller #Familjeliv.

0 Besökare har kommenterat :