-->

Klättercentret Topprepsklättring Med Barnen

Jag som före detta topprepsklättrare saknar greppen, väggarna och den sköna känslan av att ha klarat en “led” som tidigare varit helt omöjlig (klättrade två gånger i veckan förr i tiden).

Våra barn behövde lite aktivering en mulen dag och därför tog vi hela familjen en tur till KlätterCentret i Solna.

Toprepsklättring Klättercentret Solna (1)

Stället ligger i ett industriområde bakom Solna centrum och lokalerna är perfekta för ändamålet men åker du med egen bil kan det vara riktigt svårt att hitta en parkering. Vi hade tur och kunde parkera minibussen precis utanför ingången, annars var det helt kört med lediga platser i hela industriområdet – allt är “förhyrt” av företagen där!

Toprepsklättring Klättercentret Solna (2)Toprepsklättring Klättercentret Solna (3)

Väl inne möts man av en liten butik med klättringsutrustning, en disk där man hyr utrustning samt betalar och ett litet kafé. En väldigt trevlig atmosfär och helt ok personal!

Ännu längre in hittar man de fina väggarna som räcker långt eller kanske snarare högt? Det finns väggar som passar barn och nybörjare till mer avancerade höga väggar som jag hann testa en (högra bilden) gång innan vi åkte hem.

Jag skulle tippa att väggen jag klättrade är runt 20 meter hög, alltså riktigt högt! Ett bra sätt att träna bort sin höjdskräck om man har sådan :) Måste erkänna att efter flera års uppehåll känner man av höjden något redan efter halva men det är bara att andas och sätta fokus uppåt mot toppen.

För att få säkra en topprepsklättrare måste du minst ha ett grönt kort som du får efter att du har visat att du kan säkerhetsreglerna, knutarna samt säkringstekniken. Jag gick en certifieringskurs för många år sedan så det var inga problem att få kortet efter en liten snabb uppvisning.

En rolig inomhusaktivitet för hela familjen om de har intresse för detta. Mina pojkar är måttligt intresserade och nästa gång klättrar jag utan dem.

0 Besökare har kommenterat :