-->

Grannsämja, Radhusvett, Hänsyn, Ditt och mitt

Jag blir väldigt trött på att bo som vi gör ibland (Parhusområde).

Vår granne som har vuxna barn låter alla sina ungar använda hans uppfart som någon sorts långtidsparkering. Den rymmer tre normala bilar efter varandra vilket är mer än de flesta har plats med eller hur?

Grannsämja radhusområde parkering vett hänsyn

Nu står barnens två “skrotbilar” långtidsparkerade längst in framför pappans Volvo och så kommer sonen med en fjärde bil. Först ställer han den på gatan men får sedan den jättesmarta idén att backa upp halva bilen på vår uppfart så att vi knappt kommer ut.

Vår uppfart rymmer också tre bilar och vi har normalt en plats ledig längst ner för våra gäster. Den skulle han gärna kunna låna vid behov om han frågade och om det visades lite hänsyn tillbaka.

Han spraymålar t.ex. sin ljusa bil ett par meter från vår svarta utan att ens tänka på vad vi/jag tycker om det och fortsätter när jag ber honom att måla någon annanstans. Samma kille som jag gick ut och gav starthjälp till en kall vinter när han inte fick igång sin gamla Volvo.

Vi har också en gemensam gång mellan våra hus som vi nu funderar på att dela av med staket eftersom vår sida helt är rensad på växter och deras sida är full med stora vildvuxna enbuskar så att all trafik mellan husen får ske helt på vår sida.

Har sagt till om allt ovanstående ett flertal gånger och är nog med att vi inte har saker på deras sida eller låter barnen leka på deras tomt men det visas ingen hänsyn..

Vad beror det på att vissa inte respekterar andras saker eller åsikter alls? Jag tror det har med dålig uppfostran och kanske även en dryg självgod attityd att göra - vad tror du  och vad ska man göra?

4 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Finns många skitstövlar till grannar.Be han fara
till ett varmare ställe,det brukar hjälpa.

Anonym sa...

Man måste acceptera en del egenheter hos sina grannar i ett område som ni bor i men det finns alltid en gräns och frågan är var ni har er?

Om ni har pratat och det inte hjälper är nog det enda att ta reda på regler och skärma av samt bygga staket som du är inne på för att visa var hans tomt slutar och er tar vid.

Ni kanske kan ställa en stenbumling eller liknande nertill på er uppfart för att hindra parkering?

/Mats

FixarFarsan sa...

Hej

Tack för kommentaren Mats!

Du har helt rätt i att man måste ge och ta lite när man bor nära sina grannar men det är inget kollektiv, vi har en friköpt tomt precis som vår granne.

Vi pratade precis igår hemma om stenbumlingar och blomlådor när det stod en bil långt in på vår uppfart och blockerade vår utfart..

Dom ska tydligen flytta efter sommaren till ett friköpt hus så det kanske är löst i och med det, vi är de enda i området som har en "delad" uppfart - alla andra har delat av med ett tydligt staket.

Sveriges Värsta Granne sa...

Grundläran avseende grannar är: Din granne vill alltid ha något av dig.

Det finns inte ett enda boende, och jag har haft en del där detta inte stämt in!

Avseende staket så byggde jag ett en gång, men det vart inte tillräckligt "rakt" så det vart världens liv om det. 4 grannar klagade, de fick erbjudandet att de kunde göra det själva som de villa ha det men det var ingen som ville göra. Ni skulle garva om ni såg det, så snett var det inte även om det inte var proffsigt. Det var andra orsaker som låg bakom förstås. Och när det skulle byggas så ville ingen hjälpa till, samt att jag byggde för både mig och 2 grannar. Nej fy fan för skvallerkärringar och sådana som ska "haka" på.

Men jag skällde ut dem tills en svimmade!!!!!Så kan det gå.

Beträffande min trovärdighet som vettig människa: tja jag var i alla fall ordförande i föreningen under en period. Men det var ett getto område fast i Svensk anda så att säga...

Flyttade därifrån, tack och lov.