-->

Knatteskutt, bra eller dåligt? – Vi har testat

Våra största grabbar går en vardagkväll i veckan på något som kallas för knatteskutt. Det är ett par tonårstjejer som är ledare och ska låta barnen testa lite olika sporter under lekfulla former.

Knatteskutt för mindre barn utomhus aktivitet gymnastik

Intresset är stort och själva idén är god – att få barnen att röra på sig. Många daghem idag är dåliga att aktivera barnen fysiskt.

Nu har pojkarna gått hälften av gångerna och det man gör mest på knatteskutt är att stå i kö/led och vänta på sin tur eller att ha vätskepauser. Uppvärmningen och lekarna på slutet är det bästa har barnen tyckt själva.

På en timme har barnen hunnit ta 5 eller 6 vätskepauser och det är bra om de skulle hade rört på sig så det blev varma/svettiga men de står som sagt mest i kö. Knatteskutt flyttade inomhus efter två gånger och skulle ha innebandy men de saknade nyckel till klubborna och hallen vi skulle vara i rymde knappt alla barn stående så det blev lite spontan gymnastik i form av kullerbyttor istället utan någon som hjälpte till = nackbrytar-varning-utfärdad!

Vi har själva hållit i barngymnastik för >20 barn på Lördagar och vet att det måste vara enkelt (hinderbana och ringar var poppis minns jag) och helst utan någon väntetid för det pallar inte småbarn. 

De unga tjejerna som leder gör ändå sitt bästa och ska inte klandras för att det inte är “bättre”! Dessutom är knatteskutt en fabrik (som går bra, 2 miljoner i vinst enligt årsredovisningen), barngrupperna och uppropen avlöser varandra under kvällen.

Då det dyker upp nya mindre bra saker allt eftersom kursen fortsätter, har nu sambon fått ett raseriutbrott och kontaktat deras huvudkontor. Återstår att se hur de hanterar klagomålen… Återkommer i ämnet.

Det är vad jag/vi anser om Knatteskutt, har du en annan erfarenhet så får du gärna kommentera nedan!

5 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Jag kan såklart bara uttala mig om hur det fungerar i vår grupp på vår ort (verkar inte vara samma) och här fungerar det väldigt bra. Köer är inga problem och ledarna här är jätteengagerade och duktiga! De gör ett kanonjobb! Vi är med för andra terminen och båda våra barn älskar att vara med och busa. Hoppas det blir bra även för er framöver!

Anonym sa...

Vår lill-tjej går på Knatteskutt på Södermalm i Stockholm. Gruppen har bytt ledare 3 gånger. Den första ledaren var helt ointresserad, det var som om han gjorde samhällstjänst. Ledare nr 2 höll ut 2 gånger. Nu hoppas vi på ledare nr 3, som hittills verkar vara den som bästa, kan hålla ihop en stor barngrupp. Annars är det allmänt kaotiskt och oinspirerat. 17-åriga Emelie är dock bra med barn. Skulle inte rekommendera Knatteskutt i dagens läge.

Anonym sa...

hej du vi bor i Kummla får man säga att det varit katastrofalt dåligt bara lek och bus ingen involvering av föreningar och när man undrar så har de inte lovat något programmet vara bara preliminärt och de bjöd in föreningar men ingen nappade osv osv... tur att sonen gillar det men inte alls som vi föräldrar hade trott...blir ingen fortsättning

Magnus Bergström sa...

Hej
Tror att vi gått i precis samma grupp som ni.
Eftersom vår son inte är intresserad av att leka kull, vilket i princip är det enda som erbjuds, har vi hoppat av.
Lokalen är ingenting annat än ett skämt.
Har försökt kontakt Knatteskutt för att tillbaka anmälningsavgiften, men de är väldigt svåra att få tag på. Hoppas att alla ni andra som är missnöjda gör samma sak. En verksamhet med så låg kvalitet borde inte få fortsätta i längden.

Johan sa...

Jag kan bara hålla med. Skrämmande lika erfarenheter från Eskilstuna hösten 2011. Bara kull-lekar med häften av gruppen sittande bredvid, att kalla det idrott är ett skämt. Inga nycklar att få fram bollar till basket. Inga föreningsbesök. Hälften av gångerna någon form av kampsport. Dålig information om lokal och extremt sena mail om ändringar.
Hela upplägget känns suspekt med ett aktiebolag i Växjö (Svenska Idrottsfrämjandet) som ligger bakom.