Knatteskutt, bra eller dåligt? – Vi har testat

Våra största grabbar går en vardagkväll i veckan på något som kallas för knatteskutt. Det är ett par tonårstjejer som är ledare och ska låta barnen testa lite olika sporter under lekfulla former.

Knatteskutt för mindre barn utomhus aktivitet gymnastik

Intresset är stort och själva idén är god – att få barnen att röra på sig. Många daghem idag är dåliga att aktivera barnen fysiskt.

Nu har pojkarna gått hälften av gångerna och det man gör mest på knatteskutt är att stå i kö/led och vänta på sin tur eller att ha vätskepauser. Uppvärmningen och lekarna på slutet är det bästa har barnen tyckt själva.

På en timme har barnen hunnit ta 5 eller 6 vätskepauser och det är bra om de skulle hade rört på sig så det blev varma/svettiga men de står som sagt mest i kö. Knatteskutt flyttade inomhus efter två gånger och skulle ha innebandy men de saknade nyckel till klubborna och hallen vi skulle vara i rymde knappt alla barn stående så det blev lite spontan gymnastik i form av kullerbyttor istället utan någon som hjälpte till = nackbrytar-varning-utfärdad!

Vi har själva hållit i barngymnastik för >20 barn på Lördagar och vet att det måste vara enkelt (hinderbana och ringar var poppis minns jag) och helst utan någon väntetid för det pallar inte småbarn. 

De unga tjejerna som leder gör ändå sitt bästa och ska inte klandras för att det inte är “bättre”! Dessutom är knatteskutt en fabrik (som går bra, 2 miljoner i vinst enligt årsredovisningen), barngrupperna och uppropen avlöser varandra under kvällen.

Då det dyker upp nya mindre bra saker allt eftersom kursen fortsätter, har nu sambon fått ett raseriutbrott och kontaktat deras huvudkontor. Återstår att se hur de hanterar klagomålen… Återkommer i ämnet.

Det är vad jag/vi anser om Knatteskutt, har du en annan erfarenhet så får du gärna kommentera nedan!

Ett sista slutord innan du surfar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken hit med dina vänner eller på någon kul social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de tio senaste artiklarna listade, en snabb sökfunktion och även mappar för varje ämne jag någonsin skrivit om.

Via bloggens facebooksida kan du enklast följa bloggen och även kommentera alla nya inlägg, på Instagram hittar du mitt hojmaterial.