-->

Köpa Windows 7, Ladda ner eller beställa DVD?

Om du fortfarande kör på Windows XP eller Vista är du nog bra sugen på nyare Windows 7 eller hur? Många tycker att 7:an är dyr och här kommer därför tre tips på hur du enklast, snabbast eller billigast kommer upp till nummer 7.

För det första tycker jag du ska glömma alla piratkopior och bluffannonser på nätet där det säljs “originallicenser i obrutna förpackningar” (köpta på torg i thailand) eller brända kopior av MSDN licenser. Du kommer bara får problem med aktivering och validering senare.

Jag ser egentligen bara tre sätt att få till Windows 7 på ett lagligt och bra sätt:

Billiga Laptops från 3000Kr

1. Det enklaste sättet att komma upp på Windows 7 är givetvis att köpa en helt ny dator som redan har Windows 7 installerat. Just nu hittar du billiga Bärbara datorer/Laptop’s här från runt 3000:- och då ingår alltså en Windows 7 licens (Home Premium). Denna Windows 7 licens är knuten till datorn du köper och går inte att flytta till din gamla holk.

Win7 MS Store

2. Om du redan har en snabb dator och kanske installerar om och byter dator ofta så bör du köpa en “full” licens. Snabbast gör du det genom att ladda ner Windows 7 Professional här och bränna en startbar DVD själv. Denna licens går att flytta över till en ny dator.

Windows 7 Licens DVD beställ

3. Det siste och billigaste sättet att få Windows 7 installerat på din befintliga dator är att beställa en Windows 7 OEM DVD via denna länk. OEM är samma typ en licens som du får om du köper ny dator men du kan även installera den på din gamla dator så länge du vet att du inte kan flytta licensen till en nyare dator om några år.

Jag köpte själv denna Windows 7 Ultimate DVD som OEM för ett tag sedan då jag skaffade en ny snabb hemdator som hade Vista installerat. OEM fungerade hur bra som helst och var busenkelt att installera via den startbara DVD’n.

0 Besökare har kommenterat :