-->

Hur Wordfeud beroende Är Du?

Wordfeud spelandet breder ut sig i Sverige och de flesta med en smartphone har nog redan laddat ner gratisversionen och provat.

Alfapet-På-Nätet

Wordfeud är (för er som inte har testat än) en nätbaserad Alfapet-kopia där du kan spela med andra via din smartphone.

Wordfeud

Besatt av Wordfeud

Vad är det då som gör folk så beroende eller besatta av spelet?

Jag tror det är de moderna telefonernas “fel” eftersom spelet alltid hänger med och spelar man mot många personer samtidigt vilket de flesta gör är det ett konstant plingande om att det är ens tur att lägga nästa ord. Har man då lite dålig självbehärskning så “måste” man ju kolla vad den andra lade för ord oavsett var man är eller vad man precis höll på med.

Läste nyligen en artikel om att Wordfeud t.om. ligger bakom flera skilsmässor (sant eller inte?) sedan lanseringen eftersom folk missbrukar spelet så pass att de glömmer bort sitt vanliga liv.

Kommentera gärna, hur djupt har du sjunkit i WordFeud träsket?

4 Besökare har kommenterat :
Danni sa...

Hmmm. Märkligt. I min värld är det tvärtom. Jag tycker den stora fördelen med just Wordfeud är att det inte finns några måsten, eftersom man inte spelar i realtid utan har hela 72 timmar på sig för varje drag. Även om man har 10 spel igång så räcker det att man sätter sig en stund då och då och lägger ett par ord.

Däremot tycker jag det är helt perfekt att kunna ta fram och spela lite så fort man har tid att slå ihjäl.

FixarFarsan sa...

Jag delar helt det du skriver, WordFeud är ett perfekt tidsfördriv och hjärngympa när man har tid över!

Har själv bara spelat ett par enstaka ord men ser hur andra fastnar i beroendet..

Jonny sa...

Har ni provat betapet.se?

I stort samma sak fast riktig ordlista och matcherna spelas på mycket kortare tid.

Danni sa...

Jag har provat betapet.se. Problemet med det är att man måste sätta sig ner och avsätta en ganska lång stund åt att bara spela Betapet, eftersom det går på tid med rätt hyfsad stress. Det passar ofta mig mycket sämre, särskilt med småbarn hemma. Tvärtom är det just tidsaspekten som lockar med Wordfeud.