-->

Palmitos Park i Maspalomas – Värd sin bussresa!

Längst inne i Maspalomas dalar ligger Palmitos Park som måste vara Gran Canarias absolut bästa djurpark (kanske även bland de finaste i världen).

Palmitos Park Maspalomas 013

Bussresan (lokalbuss) dit och tillbaka från hotellet där vi bodde tog en timme och var skumpig, svängning och inget för åksjuka personer som min sambo. Men även hon tyckte parken var värd lite åksjuka :)

Palmitos Park Maspalomas 034

Så vad var det som var så bra med parken undrar säker du nu? Vi kan börja med dess läge. En idyll av grönska och man var totalt omringad av höga gröna berg.

Vattenfall Palmitos Park Maspalomas

Stället brann ner för några år sedan och har därför nyligen byggts och rustats upp igen. Var man än gick var stigarna stenbelagda och lätta att rulla två sulkys på. Palmer skyddade oss från solen och vattenfallen hjälpte till att kyla ner.

Palmitos Park Maspalomas 028

Palmitos Park Maspalomas 076

Djuren hade gott om plats och även deras “bon” såg välskötta ut och man fick känslan av att djuren togs väl om hand här.

Palmitos Park Maspalomas 038

Höjdskillnader (läs tokbranta backar) fanns det gott om i parken och vi hann med att traska runt två hela varv runt parken under dagen.

Det kändes i kroppen att man knuffat två vagnåkare och packning när dagen väl var över.

Palmitos Park Maspalomas 083

Vi såg alla tre uppvisningarna. Den första var med olika örnar och falkar. Den stora skalliga örnen (The Bald Eagle “Haliaeetus leucocephalus”) var huvudnumret och kom inte tillbaka direkt efter showen utan cirkulerade högt bland bergen.

Jag frågade skötarna om den alltid kom tillbaka och de svarade att visst gjorde den det men ibland tog det ett par dagar. Han kom när han kände för det helt enkelt.. :)

Palmitos Park Maspalomas 087

Från höjden där fåglarna visades upp såg man ner till delfinariet.

Delfinshow uppvisning Palmitos Park Maspalomas

Delfinföreställningen var snabb och maffig att se på.

Palmitos Park Maspalomas 092

De som gillar kaktusar får sitt lystmäte i parken. Själv glodde jag mest på dess storlek. Hemma brukar man se dem som små pingisbollar i krukor men här var helt groteska!

Papegojjashow Palmitos Park Maspalomas

Sista föreställningen var med papegojor som även fanns i överflöd i hela parken. Mest förekommande djuret i Palmitos Park utan tvekan!

Palmitos Park Maspalomas 096

Parken hade även ett stort fjärilshus där man knatade runt bland dessa vackra flygande ting.

Palmitos Park Maspalomas 060

Det fanns även många häftiga akvarium med tankar där man kunde se fiskar i 180 graders vinkel när man satt å softade på en bänk.

 Palmitos Park Maspalomas 056

Maten var dessutom riktigt bra och souvenirbutiken innehöll deras egna produkter och inte en massa billigt “skräp”.

Ska inte tråka ut er med fler av de 150 bilder jag tog under dagen där men stället var fantastiskt och nästan ett måste om du är på Gran Canaria.

0 Besökare har kommenterat :