-->

Resa till Gran Canaria och Bahia Feliz

Vi flydde Novembervädret hemma i Sverige och flög ner till Gran Canaria och området Bahia Feliz som låg endast 20-25 minuter från flygplatsen.

Bahia Feliz Gran Canaria November 2011

Vi bodde i en två-rums-marklägenhet med en liten terrass precis utanför som låg mot poolområdet. Rummets läge passade väldigt bra när man hade småbarn med sig men rummet var lite väl litet för 5 personer.

Vår minsta grabb på 10 månader lekte (stortrivdes) mest hela dagarna utanför på altanen och i skuggan på gräsmattan utanför (som man egentligen inte skulle gå på enligt skyltarna). Barnpolerna var precis lagom för våra barn som ännu inte lärt sig simma utan puffar.

Bahia Feliz stränder

Det “höga” Orquidea hotellet intill tillhörde också Fritidsresor så hela det området var också till vårt förfogande men eftersom vi åkte på lite sjukdom (läs mer) hann vi bara vara där ett par timmar under en dag.

Bahia Feliz stränder (1)

Nere vid havet hann vi vara ett par gånger och gräva lite i sanden och plocka stenar men inget badande i havet dock.

Hotellet by night

Har man tre små pojkar (5, 3 och <1 år gamla) med på resan gällde det att ta till vara de små lugna stunder man hittade, annars var det fullt spring mest hela dagarna.

Vädret var mestadels soligt och värmen var som under en normal fin Svensk sommardag så man ska inte klaga.

Lånevagn Blue Village

Lånesulkyn kunde vi ha skippat så här med facit i hand. För samma pengar hade man kunnat köpa en bättre sulky här hemma och tagit med utan några större problem.

Bamse på scen Gran Canaria 2011

Underhållningen på kvällarna uppskattades av våra större pojkar.

Coco RajRaj på Gran Canaria November

Coco och RajRaj körde sin “grej” om å om igen och under slutet på andra veckan så hade t.om. vår 5-åring tröttnat på dem.

Bamse karaktärer

Båda våra större barn var med i Bamseklubben i mitten av våra två veckor och det var också lyckat även om 3 åringen fortfarande va lite skraj för Bamse å vargen och helst ville ha Mamma utanför klubbens dörr som säkerhet. Tjejerna och killarna som höll i Bamseklubben ska ha beröm, de flesta där var riktigt entusiastiska och gjorde ett kanonjobb!

Jag tyckte Bamsekaraktärerna var lite extra kul när de kom in oväntat under frukosten och satte sig vid ett bord för att “äta” lite, mer sådant! :)

Buffe Maten på Blue Village Fritidsresor

När vi ändå är inne på området mat så måste jag ge kritik när det gäller barnmaten på charterresor. Detta gäller både Fritidsresor och Ving som vi rest med tidigare.

Barnens buffé på kvällarna var usel och eftersom vi hade halvpension (Frukost och Middag) så köpte vi vissa dagar rejäl mat på dagen för att de inte skulle behöva leva på spagetti och pommes som var typ det enda dom åt på kvällen.

Förslag till Fritidsresor om ni läser detta: Se till att barnbuffén har något som barn normalt gillar typ prinskorv, köttbullar eller liknande. Åtminstone varannan dag borde det finnas något som lite kinkigare barn kan äta sig mätta på och inte bara en stor hög med kokad blomkål under den stolta skylten om att det är nyttig mat i barnbuffén!

Jag tyckte däremot att både frukost och middagsbuffén för oss vuxna var riktigt bra denna gång och klart bättre än på Cypern med Ving förra året. Gick nog inte hungring någon gång från restaurangen.

Vår halvpension innebar också att drickan till maten kostade och även om vi drack vatten till maten gick det på mellan 5-6€ varje kväll. Kan vara bra att veta om man står å funderar/räknar på “All Inclusive”. Hörde flera andra med halvpension som var lite besvikna över att drycken inte ingick.

Eftersom detta ställe är populärt hos barnfamiljer kan ljudnivån inne i restaurangen bli V Ä L D I G T  H Ö G när det är fullt och det blir även stökigt med alla som kommer å går så det är bäst att försöka undvika rusning om man vill ha någon form av “matro”.

Barnmatsförråd Gran Canaria November 2011

Vår minsta pöjk han hade egen Svensk barnmat med sig… Checka in förrådet som vägde en hel del på vägen ner :D

Små myror på rummet Gran Canaria

Vi hade en del problem med små myror på rummet och hotellpersonal var nog där varannan dag och sprayade på något ofarligt medel för att skrämma iväg dem (“no toxic” sa de i alla fall). Medlet fungerade nästan men myrorna kom ändå tillbaka så fort man lämnat något odiskat en liten stund.

Ett annat problem vi klagade på var de dåliga sängarna. De försökte avhjälpa detta genom att komma med en extra tunn bäddmadrass. De gjorde sängarna något bättre och min ryggpaj kom inte tillbaka efter behandlingen hos doktorn eller så berodde det på att..

Jumpa på Semestern

..jag under denna semester försökte röra lite på mig och var med på lite vattengympa och morgongymnastik. Även med gymnastiken gjorde personalen på Fritidsresor ett mycket bra jobb på plats tycker jag.

Internet köpte vi under ett par dagar (10 € för 3 dagar och 20€ för en vecka) men det fungerade bara ute på terrassen (läs mer).

Läs gärna mina andra inlägg kring vår Gran Canaria resa:
Quad Safari (Fyrhjuling i bergen)
Sioux City (Vilda västern stad)
AquaLand (Vattenland)
Palmitos Park Maspalomas (Fantastisk Djurpark)
Läkarbesöken (Tyvärr råkade vi bli sjuka hela familjen)

Jag brukar avsluta med en liten slutkläm och för detta inlägg blir det att Playa Feliz är ett riktigt bra ställe att resa till med sina mindre barn. Personalen på hotellet gör sitt allra bästa i att försöka fixa det du eventuellt har synpunkter på och det finns minst en som dessutom pratar Svenska. Städningen i området är väldigt bra och rummen städades 5 dagar i veckan. Kommentera gärna om du varit på samma hotell eller om det är något annat i texten du vill anknyta till.

0 Besökare har kommenterat :