-->

Förebilder: Slipa lack På gammal furutrappa

Familjen åkte till mormor/morfar, jag stannar hemma för att kurera mig lite och inte smitta ner svärfar. Vad tror ni händer, 5-åringen börjar kräkas där och nu väntar vi på om det är kräksjukan eller inte och jag börjar också känna mig konstig i magen – Inbillning eller inte?

I väntan på vad som händer eller inte händer med oss andra så tänkte jag försöka slipa ner lacken på vår sunkiga furutrappa – eller fulutrappa som den också kan kallas!

Furutrappa-Filtmatta-Före-Målning-Bild

Stegen har brun filtmatta men jag tror att vi kommer täcka dem med nya steg så dom låter jag vara just nu och bara slipar ner lack och börjar måla spjälor.

Slipa-Fururäcke-Målning

På övervåningen har vi renoverat ytskikten i alla rum och lagt samma golv i alla rum så där kommer målningen av räcket göra stor skillnad.

Bra projekt att göra när barnen inte är hemma eftersom jag precis skruvade bort barngrind och kantlist.

Slipa-Ner-Lack-Furutrappa

Nu fram med en slipklots och lite (läs "massor av") tålamod.

Följ gärna detta projekt i mitt bloggarkiv under taggen #Trappa för idag har trappan en helt annan skepnad..

5 Besökare har kommenterat :
ICSbui sa...

Hej.

Snygg trappan blev. Jag håller på att planera liknande projekt med min fula trappa och undrar hur grovt sandpapper hade du när du slipade bort lacken?

Behöver man slipper bort mycket för att den nya färgen ska sitta?

FixarFarsan sa...

Hej! Kommer inte ihåg exakt grovlek men satsa på medelgrovt papper "där du ser kornen" typ och du behöver inte gnugga ihjäl dig utan det viktiga är att ytan blir matt överalt.

Grunda sedan med sån häftgrund så har du en bra yta att måla på sedan och satsa på kvalitétsfärger om du inte vill måla 5-6 gånger som jag gjorde!

ICSbui sa...

Super Tack.

Anonym sa...

Ska göra om vår trappa i höst... tusen tack för alla tips, ska bli spännande att se om den blir lika fin som din!

FixarFarsan sa...

Måla trappa är ett kul projekt som gör stor skillnad! Tagga gärna en instagram-bild på din trappa med @fixarfarsan så ser jag utgångsobjektet..