-->

Laura Dekker 16år men jorden runt seglare!

Detta måste väl kunna klassas som ett “båtinlägg” så här lite off boat season som vi har nu i snötäckta Stockholm..

Laura Dekker

Blev så imponerad över denna tjej från Nederländerna, Laura Dekker som ensam seglat runt jorden under ett helt år (ok, det tog ett år och en extra dag!)! Hon nådde sin slutdestination, karibiska ön “Sint Maarten” bara för ett par timmar sedan, vilken bedrift!

Expressen skrev redan 2009 om samma tjej men då hette rubriken att hon var försvunnen och 2010 fick hon tillstånd att segla iväg :)

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Så jaekla kewlt, vilken tjej världen är verkligen hennes, att vid 16 ha tagit en tur runt hela planeten i sin egen båt är något många aldrig skulle våga göra. Att lyckas med det är ännu större. Sen kommer det alltid att finnas folk som har invändningar och undanflykter varför man inte ska göra det ena eller det andra. Kontentan av det är den vilja som denna 16årig visar är det som i slutändan för mänskligheten framåt, om det är att våga ta ett steg ut i det okända eller ej. //Armstrong

FixarFarsan sa...

Håller med dig! Inte många tonåringar bestämmer sig, planerar och genom en sådan här strapats och helt själv dessutom i en guppande båt ett helt år!

Själv blir jag nästan sjösjuk av bara tanken :D