-->

Fästa barnens skrivbord i vägg ger 4 sittplatser

Nu när våra pojkar ska dela rum så kommer det bli mycket kompisar där och därför var sambons idé om att sätt det gamla skrivbordet rakt ut från väggen smart.

Expanderskruv Molly i gipsvägg och litet vinkeljärn

Hurtsen som bordets ena ände vilat på fick flytta ut ur rummet och i väggen satte jag istället två vinkeljärn med expanderskruv/molly.

Inreda Pojkrum för bröder 040

Satte först en vinkel på rätt höjd och sedan den andra med hjälp av vattenpass för att få bordet i våg eftersom golvet inte går att lita på.

tjocka IKEA skruv kräver förborrning i bordsskiva

Hittade två gamla tjocka IKEA skruvar i verktygslådan och förborrade i bordsskivan med en 5mm träborr. Tejpen på borren hindrar från att man ska borra för djupt – typ genom hela skivan :).

Inreda Pojkrum för bröder 043

Sköna skruvar dessa, sitter verkligen som berget och det gör expandern i väggen också för dubbelgips (som det är just i denna del av rummet av någon anledning).

Plats för 4 barn runt skrivbordet när det sitter fast i vägg

Så här blev det. Fyra nya stolar för 80 pix/st, ett bra ljus och så lampsladden genom bordet (se tidigare inlägg om det). Ska dras en skarvsladd till bordets undersida också med sladden i kabellist men det kommer senare (under tiden kan ni kolla hur jag gjort tidigare i arbetsrummet med kablarna).

Denna del av rummet känns social, kreativ, mysig och riktigt lyckad tycker jag och lär bli uppskattad av alla ungarna och säkert även av vissa vuxna som tidigare suttit på golvet och lekt/spelat.

0 Besökare har kommenterat :