-->

Rensa köksavloppet och tömma vattenlåset Fas2

I natt när jag var uppe runt noll-tre-noll-noll och skulle fylla på en feberunges vattenflaska (när ska alla sjukdomar ta slut?!) så ser jag att stoppet i köksavloppet är tillbaka och att vattnet trycks ut i skarvarna och droppar under diskbänken, Argh!

Ta loss hela köksavloppet rensa vattenlås

Gick å la mig med feberkillen och funderade vad jag skulle göra åt avloppshe**etet i köket. Efter ett par timmar med stängda ögon var det bara att slita bort och försöka hitta vad som "stopper upp de hele"..

Ett kök utan fungerande avlopp är en tickande bomb i en barnfamilj!

Balja för att hälla ut vattnet i rören

Jag kanske är trög men kan det vara så att vattenlåsen inte längre går att dela? Jag tog i rätt rejält men skarven bara snurrar?

Tidigare kunde man jänga av botten på vattenlåset, ställa en balja under och jucka rent men tydligen inte längre (reserverar mig dock, kan vara jag som är trögare än vanligt!).

En balja är fortfarande bra att ha till hands när man monterar ner så man har någonstans att hälla vattnet i rören :)

Rensa med vajer spola rent med vattenslang Tejpa för utblås spola köra med vajer

Köpte en rensvajer för ett par tior, tog ut hela "avloppet" på uppfarten och spolade först rent smårören från sidorna och tejpade därefter igen dem med silvertejp.

Körde sedan in vajern från diskmaskinskopplingen på toppen och direkt efter vattenlåsen kände man stoppet - lite som att få napp på en stor gädda, det blir stumt i linan :D

Lirkade på som bara den och spolade samtidigt med vattenslangen och tjoff - ut kommer en "boaorm" av gammalt jucka.

För att skona känsliga läsare så slipper ni se en närbild men den syns på högra bilden uppe. Efter den kom de ut mycket småjox.

Rengöra silen så gott det går före montering

Vid återmonteringen försökte jag torka rent silarna i handfatet som var täckta med gukka. Tycker ni ovan fortfarande ser smutsigt ut kanske ni ska öppna i ert kök å kika! ;-P

På tal om vattenslangen förresten, skrev i helgen att vi glömde den ute över natten och vårt nya pistolmunstycke hade frysit sönder på två ställen :(

0 Besökare har kommenterat :