-->

Byta Länspump i båten? Prova gör rent den först

Pumpen som tömmer skrovet på eventuellt vatten i vår lilla öppna självlänsande båt gav upp i höstas och började äta säkringar (läs mer här).

smutsig-Länspump-som-äter-säkringar

Pumpen sitter svåråtkomligt bakom tanken längst bak i båten. Trodde först den var fastnitad med två pop-nitar (nertill på bilden) men det var bra mycket smartare konstruerat än så.

Man lyfte bara upp hela enheten med slang och elkablar rakt upp och kunde enkelt skruva i det utrymme där tanken normalt ligger.

Johnson-Pump-Kapacitet-45-liter-per-minut

Knäppte loss själva pumpen från pumphuset och såg att det satt massa skit mellan impellern och motorn. Snurrade impellern för hand ett par varv och efter det gick den lätt igen.

Impeller-fastnat

Testade om den fortfarande åt säkringar men den fungerade hur bra som helst, lite för bra för att vara sant tänkte jag.

Diskade-pumphuset

Tvättade pumphuset med diskborste i en hink med biltvättmedel och ljummet vatten och såg efteråt att det var en Johnson pump (säger mig inget om den är bra eller dålig men kusinernas farsa hade en Johnson utombordare som vägrade att starta :).

Rengjord-Johnson-Länspump-45liter-per-minut

Kopplade tillbaka allt och testade, fungerade fortfarande bra och det som kunde blivit ett jättejobb ser ut att inte bli värre än såhär.

Nu fungerar båtens alla delar och har även fått ett nytt 12v uttag för att ladda mobiler och dylikt (läs mer här).

Nu återstår bara att handla lite förtöjningsdelar för att fästa båten i Y-bommarna - sedan ska den i...

0 Besökare har kommenterat :