-->

Gästkrönika skriven av Victor på Facit.com

Inom en snar framtid kommer FixarFarsan.se att börja samarbeta med en väldigt intressant och smart site, nämligen Facit.com.

Jag hade lite samma tankar kring min KFR sida tidigare men Facit.com är byggd med resurser och är clean, snabb och smart!

Lämnar över ordet till Victor som är VD och ville skriva en kort krönika här hos mig:


Victor DahlborgFörenkla ditt nybilsköp - en okunnig bilköpares bekännelse

Jag älskar att jämföra innan jag handlar – allt från valet av trädgårdsgödsel till headset till mobilen. Och jag verkar inte vara ensam heller. Vi svenskar jämför mer än någonsin. Enligt den årliga undersökningen Svenskarna och Internet jämför 72% av svenskarna inför sitt köp och en annan global undersökning visar att 95% av bilköparna börjar sin research på nätet.

Därför förstår jag inte varför ingen skapat en oberoende jämförelsetjänst för nya bilar tidigare?

Det är den näst största investeringen vi gör efter husköpet. Jag menar, det finns ju jämförelsetjänster för allt från barnvagnar till kontaktlinser och byggjobbare. Så varför inte för nya bilar??

Facit.com

Jag har jobbat sex år på PriceRunner innan jag började som VD för nybilsguiden www.facit.com. Jag kunde ingenting om bilar och de få gånger jag köpt en ny bil så har jag lagt ner oerhört mycket tid på att hitta en bil som passar såväl behov som plånbok. Så här skulle t.ex. min kravlista se ut idag:

·         Pris: Max 300.000:-
·         Bränsleförbrukning: Max 0.5 liter milen
·         Prestanda: 0-100 på maximalt 10 sek.
·         Miljöbil: JA!
·         Bagageutrymme: Åtminstone 4 stora resväskor (c:a 500 liter)
·         Gärna EuroNcap testad

Det skulle behövas ett rätt stort excelark och myyyyycket tid för att gå igenom alla närmare 4000 versioner som finns på den svenska marknaden. Dessutom är det inte ovanligt att de olika bilmärkena kallar samma sak för olika saker, t.ex. betyder Avant, Touring, Tourer och Herrgårdsvagn helt enkelt kombi. Man undrar om de gjort så för att försvåra för bilköparna ;-).

Idag har jag facit på min kravlista. Oom någon annan har samma önskemål kan jag avslöja att svaret finns här: [Länk] J

Precis som Fixarfarsan är jag småbarnsförälder och det känns som tiden aldrig räcker till. Jag önskar att jag bara kunde skriva krönikor likt denna hela dagarna för att öka kännedomen om vår lilla baby facit.com. Men jag vet att Fixarfarsan har en bra läsarkrets som jag hoppas sprider nyheten till vänner och bekanta som skall köpa ny bil J.

Kör försiktigt och ha en skön sommar

Hälsningar

Victor Dahlborg
Småbarnspappa som vill få mer tid över


0 Besökare har kommenterat :