-->

Lite om Parkeringsvett igen - Hur nära är ok?

Ställer bilen på en tom parkering där man kommer in från höger och har en liten "refug" där jag stod och tog bilden ifrån.

Parkeringsvett-usel-parkering-för-nära

Denna refug gör at man normal backar ut med ratten i samma läge som man svängde in i "rutan".

Jag ställer bilen i rutan längst till höger, resten är tomt. När man kommer tbax står det en Volvo såhär! Man kommer knappt in i bilen och det blir tajt att komma ut rätt väg så jag kör ut samma väg som jag kom in..

Tror inte Volvoföraren ställer sig såhär för att jävlas? Lutar mer åt SBS eller snarare SBR (skit bakom ratten) eller vad tror ni? Är det förresten bara jag som retar sig på folk som inte vet vad som är lagom avstånd till bilen bredvid?

4 Besökare har kommenterat :
Danni sa...

Det där avståndet tycker jag ser ut som om det vore helt okay på en trång, full parkering där man måste utnyttja utrymmet. På såna parkeringar kan jag störa mig mer på såna som lämnar nästan men inte riktigt nog med plats för en till bil mellan.

Men på en helt tom parkering så är det bara så onödigt. Det är nån svensk grej det där. Om du har en jätteparkering där det bara står en enda bil, och svensken kommer för att parkera, så kommer svensken nästan varje gång att ställa sig i rutan bredvid bilen som redan står där. VARFÖR? Det är så onödigt!

Är det kanske för att kompensera för att vi alltid sätter oss så långt ifrån vi bara kan på bussen? ;)

FixarFarsan sa...

Kunde vi inte införa parkeringsvett som en fråga på körkortsteorin kanske? :D

Tycker också det är så 'onödigt' att ställa sig så nära en annan bil så att denne inte får upp sin dörr ordentligt utan måste åla sig in..

Men jag tror som sagt inte vanligt folk tänker så mycket på sånt här.


Joakim sa...

Det där ser ut som ett helt normalt avstånd i vårt parkeringsgarage där jag har plats, t.o.m. lite generöst. I alla fall som det ser ut på bilden.

I vårt garage kan man inte ställa upp dörrarna helt. Men visst önskar man att det var lite mer mellanrum. Å andra sidan när man får köa i 2,5år för plats så är det ju bra att man gör plats för så många som möjligt.

På parkeringen utanför oss där jag tidigare stod har det hänt att jag fått hoppa in på passagerarsidan, DÅ blir man irriterad på den som står brevid, för så trångt behöver man inte stå ens där.

FixarFarsan sa...

Trånga garage och märkta rutor kan vara jobbiga dom med..

Jag tror många inte vet var bilens högra del slutar och så länge det inte skrapar i bilen bredvid så är det väl grönt tänker dom.. :D