-->

Antennfirma kopplade in nytt ComHem uttag

Nu har vi grymt bra signal i alla fyra antennuttag. Tre av dessa hade vi sedan tidigare och det fjärde tillkom.

Gammalt-Råttbo-AntennSplitter-Grenkontakt-Störningsfilter Gammal-Antenkabel-dög-inte

Såhär var utgångsläget, uttag nummer tre hade en antennsplitter, konverter, störningsfilter och så en lång 10 meters kabel under golven till allrummets hörn. Fult antennråttbo skulle man kunna säga :)

Mäta-Signal-ComHem

Det första antennkillen gjorde var att mäta det sista uttaget och konstatera att signalen var mycket sämre än vad den borde vara.

Byta-ComHem-Uttag

Så han gick ner och mätte på uttag 2 och signalen där var signalen istället skyhög. Han misstänkte kabelskada mellan uttag 2 och 3 men efter lite krypande på vinden och letande efter brott eller skarvar så kom han fram till att det var en miss av honom i det dåliga ljuset..

Nåväl han bytte alla gamla uttag och skruvade fast dem efter konstens alla regler och ta-da, perfekt signal i alla tre gamla uttag.

Dra-Antennkabel-Coax-nytt-rum-rör

Så nu var vi egentligen på ruta ett och kunde börja koppla in det fjärde uttaget och för att göra det var han tvungen att byta ut den gamla tunna kabeln i väggen mot en riktig så det gjorde vi ihop, han matade och jag drog i den gamla.

Efter-Installation-Nytt-ComHem-Uttag

Nästan 2 timmar senare var det klart och jag kan nu fortsätta mitt pulande med att "migrera" vårt hemmanätverk och barnen kan börja använda TV'n i deras allrum.

Fakturan kan bli lite intressant att blogga om men det kommer jag till.

0 Besökare har kommenterat :