-->

Montering av Rally Stänkskydd på Octavia Combi

Tobbe har nu monterat sina Skoda-Gröna rallystänkskydd som han via mig fick hemskickade direkt av Mudflaps.se. Innan vi läser Tobbes gästinlägg kring monteringen måste jag poängtera att satsen med stänkskydd egentligen är avsedd för en Octavia RS (Sedan), se bilden nedan som har samma gröna rallylappar monterade:

Gul-Skoda-RS-med-RS-gröna-Mudflaps-stänkskydd-bak

Men nog sagt, nu får Tobbe berätta hur det gick med hans bil:

Monteringssats-Mudflaps-Skoda-Octavia

Monteringsbeskrivning var på engelska och utan bilder (hoppades antingen på bilder eller svenska då min engelska inte är den bästa).

Rally-stänkskydd-Skoda-Fram

Jag var inställd på att stänkisar fram skulle bli svåra montera då de var till en RS, vilket jag inte har. Blev som sagt väldigt förvånad över att fram var väldigt enkelt. Lossa på 3 st skruv och skruva dit de nya i befintliga skruvhål.

FixarFarsan kommenterar: Dom satt som en smäck fram!

Skoda-Octavia-Orginal-Stänkskydd-Fram

Ovan, original stänkskydd fram.

Skoda-Octavia-Orginal-Stänkskydd-Bak-Saknades

Ovan, original bak saknar stänkskydd helt.

Montering-Bak-Mudflaps

Bak var det betydligt värre för man skulle bocka till en plåtbit vid stötfångaren som jag monterade, dementerade och bockade till ett par gånger.

FixarFarsan kommenterar: Som sagt, detta kit är framtaget och anpassat för en Sedan Octavia RS och tittar man på bilden längre (gula bilen) så ser man att RS stötfångaren bak på en sedan har en annan form och där borde monteringen vara "bolt-on" och du slipper bocka och anpassa. Du som gjort samma montering på en RS, kommentera gärna och berätta om jag har rätt eller fel?

Skoda-Octavia-Kombi-med-RS-Mudflaps.se-Stänkskydd-Monterade

Resultatet blev jag nöjd med trots att de bakre inte passar till 100% för de lutar i nederkant (vill ha det rakt). Det kan nog bero på min dåliga engelska ;).

Skoda-RS-Lappar-Bak

Totalt sett så tog det mig ca 2 timmar innan de var på plats. Om jag kommer skaffa rally-stänkisar till fler bilar? Ja, det kommer jag göra eftersom de är effektivare än original.

Stänkskydden från Mudflaps.se höll Bra kvalité. Låg bra och skyddat i paketet. Det enda negativa var beskrivningen, hade velat ha den på Svenska eller åtminstone Engelska med bilder. Jag fick läsa beskrivningen flera gånger för att förstå någorlunda men min engelska är inte den bästa ska jag erkänna. Om folk är intresserade av mudlaps så rekommenderar jag detta företag.

FixarFarsan kommenterar: Tobbe, återkom gärna med nya bilder om du anpassar RS stagen bak mer så att du får stänkskydden helt vågräta! Gärna efter en tvätt ;)

4 Besökare har kommenterat :
tobbe sa...

Är nöjd som sagt... Nu är det dags att jaga dator och överraskningen :)

tobbe sa...

Haha tack för den! Ja, hade tänkt göra en finjustering när bilen är tvättad. Om man tittar på original stänklappar är det samma på kombi och sedan, RS eller vanlig.

C sa...

Ser bra ut! Är det enda stället som har schyssta stänkskydd! Är det skodas egna gröna färg?

FixarFarsan sa...

Jag vet att många beställer från tillbehörsfirmor i England. Jag tror det är "äkta" skoda motorsport grönt men är inte helt 100..

Rallylappar hittar man ju lite överallt men kvalité och sortiment skiljer ju såklart.