-->

Test av Nexus 7 - Snabb Tablet med Quad Core

Den billiga DMtech plattan ut (läs mer om den här) och in med en ny lika stor men dubbelt så dyr ASUS tillverkad Nexus 7 Tablet.

Nexus-7-Tablet-Skydd

Investerade även i ett originalskydd. En orangefärgad sak så att man skulle se plattan i vår svarta lädersoffa innan man satte sig..

Passform-Skydd-fördral-Nexus-7

Skalet hade perfekt passform och skärmen skyddades av en flip-lucka.

Nexus-7-Kontakter

350 gram väger den och känns gedigen redan innan man slagit på den. Två kontakter, en för utgående ljud och en micro-USB kontakt för data och laddning = Samma laddare som till min telefon alltså.

Android-4.2-Jelly-Bean-Update

Direkt när jag slagit på denna nya kompis visste jag att den var värd sitt högre pris.

Den knivskarpa skärmen med 1280 x 800 pixlar var täckt med ett reptåligt, mer precist och "halare" glas än på budgetmodellen.

Quad Core processorn på 1,2 GHz gjorde menyer snabba och helt lagg-fria och en 12-kärnig GeForce® Grafikprocessor gav spelen ork att flyta perfekt. For the record så fungerar alla Angry Birds på denna.

Ljudet var också bättre och speln på max volym innebar ett "kan ni sänka lite är ni snälla" från oss vuxna i köket.

När plattan fick kontakt med omvärlden via vårt trådlösa 802.11n nätverk uppgraderades Android till senaste 4.2 (Jelly Bean).

Appar-Spel-Nexus-7

Har knappt fått låna plattan efter den flyttade in och ungarna gör sitt bästa för att fylla internminnet på 32GB med alla möjliga spel och appar. Plattan har för övrigt ingen extra SD-kortplats.

Jag begränsade Google play så att endast Appar och Spel med Everyone klassning visades.

MP3 filer går att spela rakt av, bara kopiera in filerna eller låta Media player synca åt dig.

DivX-Spelare-Nexus-7

DivX däremot krävde en egen App/Spelare och att man pekade ut Movies mappen samt kryssade i att bilden skulle anpassas efter skärmen (var inte gjort när ovan bild togs).

Batteritiden är kanon och en full laddning räcker 2-3 gånger längre än på förra plattan. Nexus 7:an klarar en hel dag per laddning när många små händer ska spela i omgångar under vinterlovet. Sedan finns det lite kräm kvar på kvällen också för att pappa ska kunna slösurfa lite bilar på'n också.

Tycker förresten att bloggen ser helt OK ut nu efter jag justerat bort lite flytande saker och ändrat menyer, kommentera gärna!

Nexus-7-Angry-Birds-Star-Wars-Test

Hade jag varit en aktieanalytiker och denna platta en aktie hade min rekommendation varit ett "KÖP". Skippa alla budgetplattor om du vill slippa trassel! Precis såhär stor, snabb och bra ska en "platta" vara!

Dagspris och mer info hittar du här: Nexus 7 32GB

Är faktiskt så grymt nöjd med denna platta hittills och har inget att liksom gnälla på. Ska bli riktigt intressant att jämföra med min större IPAD4 när den behagar att dyka upp senare i vår eller sommar :).

0 Besökare har kommenterat :