-->

iPad4 - Mina reflektioner kring fruktplattan

Den kom till slut, plattornas kung: iPad4:an från Apple och den har nu bott in sig så pass länge att jag hunnit "låna" den av barnen för att bilda mig en egen uppfattning om den.

Innehåll-iPad4-kartong-Medföljer-detta

Att öppna kartongen var som att äta på en fin restaurang, det var fint och gott men inte så mycket på tallriken :D

Själva paddan, en USB sladd med nya Lightning kontakten i ena änden och så en lika vit trafo - that's all you need!

Test-Ipad4-Recemsopm

Sätter den på laddning och lägger den i knät för att konfigurera WIFI och den är klart tyngre än jag trott faktiskt men känslan är superb.

Enda jag inte gillar är den pyttelilla nya Lightning kontakten, den lär inte hålla lika länge som plattan.

Apple-ID-konfigurera-nya-Apple-Ipad4

Fixar ett Apple-ID och sen är det i stort sett klart eftersom vi inte hade någon gammal backup att läsa tillbaka.

WiFi-inställt-klart-Ipad4

WIFI var det enda jag konfigurerade förutom land och språk. När nätet fungerade lånade fyraåringen plattan och satte igång att ladda ner gratisappar - Dom är riktigt effektiva megabytefyllare måste jag säga..

Första helhetsintrycket är att iPad4 verkligen är kungen över alla andra plattor och förutom den lilla kontakten är den helt klockren.

Känsligt tangentbord som faktiskt går att skriva längre texter på, en knivskarp skärm som dessutom var så stor att man lätt kunde ligga och surfa på den utan att anstränga dom gamla blå.

Att läsa denna blogg via en iPad (över 10% av alla besökare gör det tydligen) var däremot en katastrof men det är helt och hållet Blogger-plattformens fel eftersom den känner av en iPad som en telefon vilket är helt fel. Just därför är min mobila template avstängd så även ni som läser via små smartphone skärmar får upp standardmallen. Slår tillbaka mobile-template så fort Blogger och Google fattat att de gjort fel.

Kommer visa kommande skalet/skyddet och även jämföra den lite mot vår mindre Nexus 7 lite senare. Alltså en helt ovetenskaplig jämförelse eftersom alla vet att man inte kan jämföra Äpplen och Päron..

0 Besökare har kommenterat :