-->

ESP Lampan Lyser - Vanligt Fel på Volkswagen?

Idag är vår Volkswagen Touran på sin Service och jag håller en tumme att de även kan fixa ESP lampan som tändes i helgen. Det kanske bara någon givare som behöver bytas... om vi har lite tur!

ESP-Lampa-Lyser-Volkswagen-Touran-2006

ESP Lampan På VW

Söker man på nätet hittar man rätt mycket material kring denna gula lampa på just Volkswagen (självklart även på andra men de sökte jag ju inte på nu).

Ibland lyser ESP ensam och ibland ihop med ABS och antisladdlampan.

Vissa får byta dyra ABS delar, vissa byter "Tväraccelerationsgivare G200", andra får igång ESP genom att byta luftmassemätaren LMM som jag bytte på min Golf Mk4 en gång i tiden.

ESP-Prova-Ladda-Batteri-Gör-Bilen-Strömlös

Koppla Ut Batteri = Släcka ESP

Eftersom jag inte kan läsa av felkoderna själv testade jag att göra bilen strömlös i ett par timmar och samtidigt ladda batteriet. Det fanns ett par som släckt ESP lampan på detta sätt.

Testa Kalibrera ESP

När batteriet var fullt tog jag en tur och testade att "kalibrera" ESP genom att stå still och svänga fullt vänster, fullt höger, nolla ratten och slå av tändning och slå på igen och köra rakt.. men ingen skillnad.

Update - Felet Åtgärdat!

Nu är vår Touran fixad efter flera dagar på verkstad och ni kan läsa mer i detta inlägg: Reparationssats Givare För Bromstryck G201

4 Besökare har kommenterat :
Tobbe sa...

Hoppas att det är något simpelt som en ABS/Varvtalsgivare.
Är det G200 så blir det byte av ABS-styrdon, då kanske Innosund kan renovera ditt nuvvarande om du inte viill att VW byter ut ditt.
På min förra bil, Passat syncro gav styrdonet upp. 12.000kr för ett nytt :(
Det är även ganska vanligt fel på A3 att styrdonet ger upp, hoppas att det inte smittar av sihg till Skoda :)

FixarFarsan sa...

Tja, verkar vara den "dyra" delen men det finns tydligen en reparationssats så.. vi får se v får se vad detta slutar på..

Anonym sa...

Har exakt samma problem på min Touran. Hittat nån lösning? Inte sugen på att lägga 10-papp på bilen...

FixarFarsan sa...

På vår Touran var det styrenheten/boxen för ABS som byttes och det gick på motorgarantin eftersom vi låg på rätt sida om 10'000 mila strecket. Den var dock inte svindyr annars heller, 3-4 tusen om jag inte minns fel.