-->

Test: FINEVu CR-500HD

Jag har lånat en FINEVu CR5000HD för att testa hur bra denna minimalistiska design-HD-bilkamera (1080p) fungerar.

Black-Box-HD-Vehicle-Video-Recorder

Förpackning:
Redan kartongen höll hög kvalité och allt låg väldigt snyggt förpackat.

Fästa-HD-Kamera-CR500HD

Innehåll/komponenter:
Bland originaltillbehören fanns inget sugproppsfäste utan kameran skulle fästas i vindrutan med dubbelhäftande tejp.

I kamerans fot fanns däremot en standard-kamera gänga så jag gjorde ett eget modifierat sugproppsfäste (läs mer) eftersom jag ville kunna flytta runt den mellan olika platser och bilar.

CR500HD-Detta-Ingår

En fyra meter lång strömsladd ingick så att du kunde sätta kameran i stort sett var du vill i bilen eller dra kabeln snyggt vid fast montering.

Ovan ser ni alla komponenter som låg nerpackade i kartongen.

Setup-Config-Software-CR-500HD

Programvara/Inställningar:
Jag började med att ansluta kameran till en dator med USB kabel och från kamerans minne startade man konfigurationsprogramvaran. Ingen installation av programvara alltså, keep it simple!

Via programvaran (se ovan) kunde du t.ex. ändra bildupplösning, bildkvalité samt hur känslig motion detect (rörelsesensorn) skulle vara och om ljudinspelning skulle vara på eller av.

Sugpropp-Fäste-CR500HD-Testar-HD-Bilkamera

Montering:
Montering av bilkamera utan inbyggd skärm kan låta lite svårt men CR-500HD har en bra vidvinkel så det är inte millimeterprecision utan man sätter fast den lilla kameran någonstans runt innerbackspegeln där den smälter in bra och justerar in den med den ledade foten/armen.

Om du har en navigator i bilen, eller annan skärm med RCA ingång för video kan du använda den för visa kamerabilden live och justera in kamerans vinkel perfekt.

GPS-Enhet-CR500HD

GPS:
Kameran hade ingen ingång för extern mikrofon men däremot kan du ansluta en extern GPS (tillbehör, sparar hastighet och koordinater).

Bildkvalité/Testfilmer:
Nog sagt om montering, hur är bildkvalitén då? Detta demonstreras väl bäst med två korta filmsnuttar (som dock är sämre än org. film).

Ovan Testfilm #1 (Läs mer om bilen under #Biltester)

Ovan Testfilm #2 (Läs mer om bilen under #Biltester)

Bilkamera-sidoruta

Slutomdöme/Summering:
Denna snygga och löjligt lilla FINEVu CR-500HD bilkamera är enkel att använda och den skapar filmer med ruggigt bra skärpa. Linsens horisontella vidvinkel på 119 grader gör dessutom att den filmar i stort sett allt man som förare ser genom vindrutan.

Fanns en liten detalj som jag störde mig på, det var att kameran plingade med jämna mellanrum. Tror det är när den bytte sparfil och detta pling hade jag gärna varit utan men hittade ingen inställning för just detta ljud. En variant hade ju varit att dra ner volymen helt på kamerans ljud men det testade jag inte..

Sedan kan sladdarna vara lite småjobbiga att pilla loss om du inte vill lämna denna lite dyrare kamera i bilen när du går och lägger dig..

FINEVu CR-500HD kostar runt 2.400:- och tycker du att det är dyrt och kanske inte behöver den extra skärpan kan du läsa om en enklare modell som jag också har testat och skrivit om här (länk).

0 Besökare har kommenterat :