-->

Vi bygger Staket för Bättre Säkerhet runt Lekpark

Vår "granne" rakt framför huset är en gemensam lekpark där områdets barn brukar leka och hänga i.

Lekparkssäkerhet-dålig-sikt-utgång-före-bild

Lekparken är från byggåret 1990 och omringas av en hög buske som vi brukar klippa ner två gånger per år till runt 80 cm men ändå känns det lite läskigt när barnen kutar hem och ska hämta nåt.. Då glöms det ofta bort att stanna före gatan och kolla åt vänster och höger.

Så vi har pratat om att göra nåt för att förbättra säkerheten och nu har det hänt saker, vi har byggt en sluss eller ett farthinder för ungarna så att de måste sakta ner farten före gatan.

Skoda-Fabia-Takräcke

Grannen handlade virket. En lång 75x75mm stolpe och ett par 22mm brädor i tryckt virke plus lite franska skruvar och jordankare.

Jordankare-gersåg-75x75-stolpar

Jag släpade ut vår stora kap/gersåg och sedan började vi med att mäta ut de främre stolparna närmast gatan så att de kom i linje med asfalten.

Staket-slå-ner-stolpar-stolpskor

När de var nere kom vi fram till en lagom höjd på stolparna och kapade dem och lodade in dem så att de var på samma höjd innan de låstes fast med skruvarna i foten.

Staket-klart-sett-från-gatan

Sen på med två liggande reglar samt de stående korta brädorna och därefter göra en likadan förskjuten staketstump bakom med en 50 cm bred gång mellan.

Närbild-Staket-snedsågade-brädor

15 graders vinkel upp och nertill för bättre vattenavrinning i höst.

Vi raspade och sandpapprade av alla hörn lite extra så att de inte ska rispa upp små armar när de försöker gena genom chikanen..

Efterbild-Sluss-Staket-Grind-Lekpark

Efterbild! Vi va rätt nöjda med resultatet och flera andra grannar som inte har småbarn har kommenterat att det känns tryggare att köra bil förbi den smala skymda utgången nu.. så #Win!

0 Besökare har kommenterat :